Supersankareiden taistelu pitää otteessaan

0
Batman ja Teräsmies kohtaavat elokuvassa ensimmäistä kertaa.
Batman ja Teräsmies kohtaavat elokuvassa ensimmäistä kertaa.
Batman ja Teräsmies kohtaavat elokuvassa ensimmäistä kertaa.

Ohjaus: Zack Snyder
Käsikirjoitus: Chris Terrio ja David S. Goyer.
Pääosissa: Ben Affleck (Bruce Wayne / Batman), Henry Cavill (Kal-El / Clark Kent / Teräsmies), Amy Adams (Lois Lane), Jesse Eisenberg (Lex Luthor), Diane Lane (Martha Kent), Laurence Fishburne (Perry White), Jeremy Irons (Alfred Pennyworth) Holly Hunter (senaattori June Finch) ja Gal Gadot (Diana Prince / Ihmenainen).

Ensi-iltansa 23. maaliskuuta saanut elokuva Batman v Superman: Dawn of Justise on supersankarisarjakuviin perustuva supersankarielokuva.
Tässä elokuvassa Batman ja Teräsmies kohtaavat ensimmäistä kertaa. Elokuvan juoni on selkeä, kahdeksantoista kuukautta kestäneen taistelun jälkeen maailma kyseenalaistaa Teräsmiehen pätevyyden toimia supersankarina. Batman on seurannut teräsmiehen touhuja ja on alkanut kyseenalaistaa Teräsmiestä. Batman ja Teräsmies usutetaan taistelemaan vastakkain, jolloin ilmoille nousee suurempi ja vahvempi uhka, joka voi vaarantaa koko ihmiskunnan.
Alussa elokuva oli hieman hidastempoinen ja epäselvä. Loppuun mennessä kuitenkin juoni tiivistyy ja katsoja pääsee jälleen kärryille tapahtuneesta. Yllättävine käänteineen elokuva oli jännittävä ja tunnettujen sarjakuvahahmojen kohtaaminen teki elokuvasta mielenkiintoisen. Surua ja iloa ei ole elokuvan juonessa unohdettu. Näyttelijät sopivat paremmin kuin hyvin rooleihinsa. Elokuva oli omalla tavallaan näyttävä ja mielenkiintoinen. (E.P.)
* * * *

Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen