Tulvavappu 66 toi kesän kerralla – katso videot

0
Laurilan sillan päällysrakenteet uivat tulvassa tiehensä. Kuva:Immo Nummila
Laurilan sillan päällysrakenteet uivat tulvassa tiehensä. Kuva:Immo Nummila
Laurilan sillan päällysrakenteet uivat tulvassa tiehensä. Kuva:Immo Nummila

AURANMAA.  50 vuotta sitten vappu alkoi pakkassäässä ja päättyi lähes helteeseen. Äkillinen kelin muutos  toi tulvat,  jotka  vaativat Auranmaalla yhden ihmishengen ja sekoittivat pahasti asukkaiden elämää. Toukokuun alussa  moni karjatilallinen ihmetteli, miten maidot saadaan meijeriin ja lasten koulunkäyntikin saattoi keskeytyä vähäksi aikaa.

Mellilässä Loukeenjoen siltaa ylittämässä ollut karjakko kaatui ja hukkui jouduttuaan virran viemäksi. Tarvasjoen meijerin lähellä yhden talon  asukkaat joutuivat pakenemaan yön selkään tulvan nopean nousun vuoksi, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Alueen silloista suurin osa vähintäänkin vaurioitui. Tulva vei kokonaan  Yläneen Harjun sillan lisäksi yksityisteiden siltoja sekä  Marttilan Palaisten, Rekoisten ja Karvelan sillat ja Laurilan sillan päällysrakenteet. Karinaisissa tulvavesi huuhtoi  pois koko Tilkaisten sillan maakerroksen.

Juvankoskella Paimionjoki teki itselleen uuden uoman ja katkaisi samalla Juvankoskelta Tarvasjoen Alikulmalle johtavan tien.
Viikkolehti kertoi tieyhteyksien olleen vielä maanantai-iltapäivälläkin kokonaan poikki Kyröstä Tarvasjoelle ja Marttilaan, Ollilasta Koskelle, Marttilasta Vaskiolle ja Vättilästä Tarvasjoelle sekä Tarvasjoella silloiselta Esso-huoltoasemalta meijerille.

Videoista Yläneenjoen tulvaa kuvaava on jouduttu tallentamaan tavalla, joka on heikentänyt kuvan laatua alkuperäiseen kaitafilmiin verrattuna

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=R_TWY-ktR48″ width=”500″ height=”280″ autohide=”yes” rel=”no” theme=”light”]

 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=aP4xQV9v3sE” width=”500″ height=”280″ autohide=”yes” rel=”no” theme=”light”]

Lue lisää 03.05.2016 lehdestä