Sammutinten tarkastus alkoi Matti Jäntin ideasta

0
Taas on sammuttimet kunnossa. LähiTapiolan Marttilan toimiston entinen toimitusjohtaja Matti Jäntti tutkailee tilannetta.
Taas on sammuttimet kunnossa. LähiTapiolan Marttilan toimiston entinen toimitusjohtaja Matti Jäntti tutkailee tilannetta.
Taas on sammuttimet kunnossa. LähiTapiolan Marttilan toimiston entinen toimitusjohtaja Matti Jäntti tutkailee tilannetta.

MARTTILA. LähiTapiolan Marttilan toimiston alapihalla oli tuttu kesäinen ruuhka, kun autotallin edusta täyttyi punaisista alkusammuttimista. Nykyään tarkastuksia järjestää moni taho ja niitä on kaikkialla Suomessa, mutta 1970-luvun alussa tilanne oli tykkänään toinen.

–Tulipalojen yhteydessä huomasin, että maakunta on täynnä ikivanhoja sammuttimia, kertoo runsaat kymmenen vuotta sitten LähiTapiolan Marttilan toimistosta eläkkeelle jäänyt toimitusjohtaja Matti Jäntti.

Jäntti aloitti uransa Marttilassa Marttilan ym. kuntain palovakuutusyhdistyksen toimitusjohtajana.

Nykyäänkin sammuttimia kertyy päivän mittaan tarkastettavaksi kolmen ja neljän sadan väliltä, mutta urakka valmistuu yhdessä päivässä. Kun Jäntti aloitti palvelun, siihen käytettiin aluksi puoli päivää, mutta jo parin vuoden päästä tarkastuspäiviä tarvittiin kolme peräkkäin niin Marttilassa, Koskella kuin Karinaisissakin.

Muutaman vuoden ajan muut paikalliset vakuutusyhdistykset katselivat, miten sammuttimien tarkastukseen suhtaudutaan, mutta sen jälkeen tapa levisi.

Lue lisää 28.06.2016 lehdestä