Kesäsulkujen lähestyminen pidentää terveysasemien jonoja

0
Yläneen terveysasemalla työskentelevän sairaanhoitaja Marja-Liisa Viljasen mukaan yläneläiset asioivat mieluummin kasvotusten kuin puhelimitse.
Yläneen terveysasemalla työskentelevän sairaanhoitaja Marja-Liisa Viljasen mukaan yläneläiset asioivat mieluummin kasvotusten kuin puhelimitse.
Yläneen terveysasemalla työskentelevän sairaanhoitaja Marja-Liisa Viljasen mukaan yläneläiset asioivat terveysasemalla mieluummin kasvotusten kuin puhelimitse.

PÖYTYÄ/Yläne. Terveysasemien kesäsulkujen lähestyminen pidentää jonotusaikoja lääkärille. Myös sulkujen jälkeen jonot ovat tavallista pidempiä. Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän johtavan lääkärin Pirjo Hiltusen mukaan kevät on muutenkin vuoden ruuhkaisimpia aikoja, sillä kevääseen osuu muun muassa koulutuksia ja kontrollikäyntejä.

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän terveysasemilla jonot kiireettömille lääkärin vastaanotoille olivat tammikuussa Aurassa 8–9 päivää, Kyrössä 5–6 päivää, Riihikoskella 12–25 päivää ja Yläneellä yli 26 päivää. Toukokuussa aikaa joutui odottamaan Aurassa 17–21 päivää, Kyrössä 27 päivää, Riihikoskella 12–19 päivää ja Yläneellä 31 päivää.

Yläneellä jonotusajat ovat kuntayhtymän pisimpiä, eikä tilanne ole uusi.

–Yläne on ainoa, jolla on yksi lääkäri, jolloin se on terveysasemistamme haavoittuvin, Hiltunen toteaa, mutta huomauttaa, että Yläneelläkin ollaan vielä hyvin hoitotakuun puitteissa.
Kaiken kaikkiaan lääkäritilanne on Hiltusen mukaan kuntayhtymässä hyvä. Kaikki virat ovat tällä hetkellä täytettynä ja sijaisia on saatu tarpeen mukaan. Yläneelle Hiltunen ei näe tarvetta lisätä lääkäriresurssia.
Lue lisää 7.6.2016 lehdestä