Suomalaisen loman resepti: Neljä viikkoa heinäkuun alussa

0

Kesäloman pitää alkaa heinäkuun alussa, ja sen ihannekesto on neljä viikkoa putkeen. Tätä mieltä on varsinaissuomalainen nettikyselyssä.

Neljännes vastaajista haluaa aloittaa lomansa heinäkuun alussa ja 40 prosenttia vastaajista pitää neljää viikkoa sopivana loman pituutena.

Toiseksi paras vaihtoehto on aloittaa loma heti juhannuksen jälkeen, ja pitää sitä niin monta viikkoa putkeen kuin mahdollista. Kumpikin vastausvaihtoehto, heinäkuun alku tai juhannuksen jälkeen, on lähes yhtä suosittu vastaajien keskuudessa. Usein tämä on myös ajankohdallisesti samoissa.

Lähes puolet vastaajista saa itse päättää lomansa ajankohdan.

Suomalainen on onnellisimmillaan kesäloman alussa. Silloin tietää, että lomaa on vielä pitkälti jäljellä. Tätä mieltä on yli 40 prosenttia vastaajista.

Kesälomasta tekee täydellisen kesämökkireissu, hyvä ruoka, lomamatka ja grillaaminen. Nämä kaikki kuuluvat yli kolmanneksen mielestä täydellisen loman kaavaan.

Nettikyselyyn vastasi toukokuussa 175 henkilöä.

Nettikyselyn toteuttivat Loimaan Lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Laitilan Sanomat, Auranmaan Viikkolehti, Uudenkaupungin Sanomat, Kunnallislehti ja Kaarina-lehti.

Katso kyselyn tulokset Kesäplus-lehdestä. Voit lukea koko lehden verkossa ilmaiseksi.