Johanna Oras kuvaa kasvukipuja laajalla tunneskaalalla

0
Johanna Oraksen teos Queen of F*cking everything on esillä Liipolan taidemuseon näyttelyssä.
Johanna Oraksen teos Queen of F*cking everything on esillä Liipolan taidemuseon näyttelyssä.
Johanna Oraksen teos Queen of F*cking everything on esillä Liipolan taidemuseon näyttelyssä.

KOSKI. Yrjö Liipolan taidemuseossa nähdään loppukesän ajan Johanna Oraksen näyttely Kasvun ihme, joka nimensä mukaisesti käsittelee kasvua ja ammentaa hyvin voimakkaasti paitsi Oraksen tyttären myös taiteilijan itsensä teini-iästä.

–Oikeastaan juuri mikään ei ole muuttunut. Samojen kysymysten parissa painitaan matkalla kohti aikuisuutta, Oras summaa.

Matka kuvaakin hyvin myös Kasvun ihme -näyttelyä. Synkistä ja ahdistavista tunnelmista siirrytään asteittain kohti valoa. Tummat ja verenpunaiset värit saavat seurakseen haurasta lehtikultaa sekä -hopeaa ja vaihtuvat matkalla vaaleampiin sävyihin.

Vaikka näyttelyn pääteema onkin kasvussa, sisältää aihe kuitenkin luonnollisesti laajan skaalan erilaisia tunnetiloja ja sisäisiä maailmoja.
Mikko Perttunen

 
Johanna Oraksen näyttely Kasvun ihme Yrjö Liipolan taidemuseossa Koskella 4.9 saakka. Museo on avoinna 14.8. saakka tiistaista lauantaihin kello 10–16 ja sunnuntaisin kello 12–18 ja sunnuntaista 21.8. alkaen sunnuntaisin kello 12–15.

 

Lue lisää 05.07.2016 lehdestä