Kesällä on aikaa käydä kirjastossa

0
Antti ja Juho Nikula lainaavat kirjastosta usein Aku Ankkoja. Kirjastovirkailija Satu Juntunen palveli poikia Marttilan kirjastossa.
Antti ja Juho Nikula lainaavat kirjastosta usein Aku Ankkoja. Kirjastovirkailija Satu Juntunen palveli poikia Marttilan kirjastossa.
Antti ja Juho Nikula lainaavat kirjastosta usein Aku Ankkoja. Kirjastovirkailija Satu Juntunen palveli poikia Marttilan kirjastossa.

AURANMAA, MARTTILA. Kirjastojen ovet saattoivat heilua viime vuonna edellisvuotta harvemmin, mutta aineiston lainausmäärät kasvoivat kaikissa Auranmaan kirjastoissa. Eniten lainausten määrä kasvoi Marttilan kirjastossa, jossa lisäystä oli puolet edellisvuotisesta.

Myös tänä kesänä Marttilan kirjastossa on lainattu kirjoja. Marttilan kirjaston kirjastovirkailija Satu Juntusen mukaan kesällä ihmisillä on enemmän aikaa käydä kirjastoissa. Lisääntynyt vapaa-aika näkyy myös lainattavien teosten aiheissa.

–Osa asiakaskunnasta haluaa kesällä kevyempiä romaaneja. Osa lainaa kesällä dvd:itä, koska on aikaa katsella elokuvia. Myös erilaiset harrastekirjat kuten puutarhanhoito- ja keittokirjat kuuluvat kesään, Juntunen kertoo.

 

Lue lisää 26.7.2016 lehdestä