Kosken ja Marttilan seurakuntia patistetaan yhteistyöneuvotteluihin

0
Kapituli haluaa Marttilan ja Kosken seurakuntien avaavan portteja yhteistyölle.
Kapituli haluaa Marttilan ja Kosken seurakuntien avaavan portteja yhteistyölle.
Kapituli haluaa Marttilan ja Kosken seurakuntien avaavan portteja yhteistyölle.

KOSKI, MARTTILA. Tuomiokapituli on patistanut Kosken ja Marttilan seurakunnat käymään keskinäisiä neuvotteluja vähintään yhteistyöstä.
–Väkisin emme ohjaa emmekä painosta, vaan haluamme antaa taustatukemme neuvotteluille, Hiippakuntadekaani Timo Tavast sanoo.
Tavastin mukaan on seurakuntien tahtotilasta kiinni, minkälaiseen ratkaisuun päädytään. Kapituli kuitenkin haluaa, että kaikki erilaiset vaihtoehdot käydään läpi. Mahdollisuuksia on Tavastin mukaan yhteisistä tiloista ja viroista jopa seurakuntaliitokseen.
Yhteistyöneuvotteluista on ollut aiemminkin puhetta, mutta nyt tarve neuvotteluille on Tavastin mukaan noussut uudelleen.
–Ennen kuin vaikkapa Kosken kirkkoherran virkaa aletaan täyttää, halutaan selvittää, olisiko esimerkiksi yhteinen pappi mahdollinen.
Kapitulissa Kosken ja Marttilan seurakuntien kokoa pidetään sikäli pienenä, että vakinaisen henkilöstön tarvetta muun muassa taloushallinnossa ja virastoissa kannattaa tarkastella. Myös seurakuntien talouden kehittyminen huolettaa eikä seurakuntien toiminnan haluta näivettyvän.
–Haasteita on, esimerkiksi Kosken kirkon remontti on seurakunnalle iso haaste, Tavast toteaa.
Tavast uskoo molempien seurakuntien hyötyvän yhteistyöstä ja katsoo, ettei seurakuntaliitoskaan uhkaisi kahden tasaveroisen seurakunnan omaa toimintaa tai identiteettiä.
Kirkkoherrat ovat jo olleet piispan kutsusta neuvottelujen tiimoilta koolla ja neuvotteluihin palataan lomien jälkeen.
–Jouluun mennessä on jonkinlainen tahtotila hahmottunut, Tavast ennakoi.

Lue lisää 5.8.2016 lehdestä