Museokesä huipentuu Varsinais-Suomen museopäivään

0
Muun muassa Ari Vilénin pitämä Veräjänkorvan museo osallistuu Varsinais-Suomen museopäivään sunnuntaina. Veräjänkorvan museossa pääsee tutustumaan entisajan leluihin, kuten 1920-luvulta peräisin olevaan nukkekotiin. Kuva: Kiti Salonen
Muun muassa Ari Vilénin pitämä Veräjänkorvan museo osallistuu Varsinais-Suomen museopäivään sunnuntaina. Veräjänkorvan museossa pääsee tutustumaan entisajan leluihin, kuten 1920-luvulta peräisin olevaan nukkekotiin. Kuva: Kiti Salonen
Muun muassa Ari Vilénin pitämä Veräjänkorvan museo osallistuu Varsinais-Suomen museopäivään sunnuntaina. Veräjänkorvan museossa pääsee tutustumaan entisajan leluihin, kuten 1920-luvulta peräisin olevaan nukkekotiin. Kuva: Kiti Salonen

AURANMAA. Sunnuntaina vietetään Varsinais-Suomen museopäivää, joka päättää kuluneen museokesän. Sunnuntaina onkin myös useimmissa auranmaalaisissa museoissa viimeinen tilaisuus tutustua kesän näyttelyihin.

Pöytyällä museokesä päättyy Varsinais-Suomen museopäivään. Yläneen Luontokapinetti on sunnuntaina avoinna kello 11–15, Pöytyän Museopappila kello 11–14, Yläneen kotiseutumuseo kello 12–15 ja Pöytyän sairaalamuseo kello 12–16. Museoihin on vapaa pääsy. Enkelipuistossa on kesän viimeiset avoimet ovet kello 12–15.

Tarvasjoen kotiseutumuseo sekä kahvio ja puoti ovat avoinna Varsinais-Suomen museopäivänä kello 11–15. Alakerrassa näyttely Ihmisten Tarvasjoki, yläkerrassa Härkätien kulkijoita. Kotiseutuneuvos Kalervo Mäkinen opastaa näyttelyssä. Museoon on vapaa pääsy.

Aurassa museot ovat museopäivänä auki seuraavasti: Prunkkalan Poikettava kello 11–15, Veräjänkorvan museo kello 12–17 sekä Koskipirtti ja museotalo kello 12–17. Prunkkalan Poikettavassa voi kahvinjuonnin lomassa tutustua näyttelyihin ”Pyykkipäivä” sekä kotiseutuyhdistyksen 30-vuotisnäyttelyyn. Eläkeliittolaiset esittelevät kädentaitoja. Veräjänkorvan museosta löytyy maalaistalon esineistön lisäksi sekatavarakauppa, lelunäyttely sekä suutarin ja kellosepän verstaat. Puhvetissa kahvia ja makkaraa. Koskipirtissä voi ihastella talonpoikaistunnelmaa ja kulttuurihistoriaa 100 vuoden takaa.

Yrjö Liipolan taidemuseoon Koskella on museopäivänä vapaa pääsy. Museo on avoinna kello 12–15. Esillä Johanna Oraksen Kasvun ihme -näyttely, joka jatkuu 4.9. asti.