Heikinsuon liittäminen Auraan näyttää epätodennäköiseltä

0
Heikinsuon osakuntaliitos Auraan ei ole läpihuutojuttu.
Heikinsuon osakuntaliitos Auraan ei ole läpihuutojuttu.
Heikinsuon osakuntaliitos Auraan ei ole läpihuutojuttu.

PÖYTYÄ/Heikinsuo, AURA. Pöytyän kunnanjohtaja Kari Jokela ei pidä todennäköisenä, että Heikinsuon kylä liitettäisiin Auraan. Valtiovarainministeriön kuntaosasto kuitenkin tekee osakuntaliitoksesta parhaillaan selvitystä, jonka pitäisi valmistua tammikuussa.

Pöytyän kunnan edustajat kävivät pari viikkoa sitten valtiovarainministeriön neuvottelevan virkamiehen Anu Hernesniemen puheilla. Hernesniemelle perusteltiin Pöytyän kielteistä kantaa osakuntaliitokseen. Hernesniemi puolestaan kertoi tehtävästä selvitystyöstä.

–Näyttäisi siltä, että tällaiset hankkeet on aika usein hylätty, Jokela kertaa ja toteaa toteutuneissa osakuntaliitoksissa useimmiten olleen kyse kylistä, joissa yhdyskuntarakentaminen on jäänyt jälkeen ja joissa ei ole kunnan palveluja.

Aiemmin Auran kunnanvaltuusto näytti Heikinsuon kylän liitosaloitteelle vihreää valoa, mutta Pöytyän kunnanvaltuusto otti kielteisen kannan.

Lue lisää 20.09.2016lehdestä