Aurassa halutaan vähentää liputuspäiviä

0

AURA. Auran tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kunnan liputussääntöä muutettaisiin. Nykyään Auran kunta liputtaa kuuden kiinteistön pihalla kaikkina virallisina ja vakiintuneina liputuspäivinä. Liputuspäiviä kertyy näin yhteensä 19 vuodessa, paitsi vaalivuosina ja presidentin virkaanastumisvuosina, jolloin liputuspäiviä on 20 tai 21.

Tekninen lautakunta esittää, että kunta liputtaa jatkossa 6–8 virallisen liputuspäivän lisäksi vain kolmena vakiintuneena liputuspäivänä. Lipputangot olisivat näin tyhjiä kymmenenä vakiintuneena liputuspäivänä.

Liputtamatta jäisivät jatkossa Runebergin päivä, Minna Canthin päivä, Mikael Agricolan päivä, Eurooppa-päivä, J.V. Snellmanin päivä, Eino Leinon päivä,  Aleksis Kiven päivä, YK:n päivä, Ruotsalaisuuden päivä ja Jean Sibeliuksen päivä.

Auran tekninen johtaja Heikki Järvinen toteaa ajatuksen liputuspäivien vähentämisestä liittyvän talouden säästötarpeisiin. Liputuksesta koituu kuluja, sillä niin lippujen lasku ja pyhäpäivinä myös nosto tapahtuvat laitosmiesten normaalin työajan ulkopuolella.