Auran Kirkonkulman koululla kalvaa huoli tulevasta

0
Koulun myyjäistalkoisiin osallistuneet Katja Simola ja Maija Haltsonen toivovat kunnan löytävän säästöjä jostain muualta kuin Kirkonkulman koululta.
Koulun myyjäistalkoisiin osallistuneet Katja Simola ja Maija Haltsonen toivovat kunnan löytävän säästöjä jostain muualta kuin Kirkonkulman koululta.
Kirkonkulman koulun myyjäistalkoisiin osallistuneet Katja Simola ja Maija Haltsonen toivovat kunnan löytävän säästöjä jostain muualta kuin Kirkonkulmalta.

AURA. Auran Kirkonkulman koululla kalvaa huoli tulevaisuudesta. Sivistyslautakunta on esittänyt säästötoimenpiteenä koulun muuttamista kaksiopettajaiseksi, mutta toteutustavasta ei vielä ole tietoa. Muutoksesta ei myöskään ole käyty keskustelua, mutta päätöstä asiasta ollaan tekemässä jo talousarvion käsittelyn yhteydessä.

Oppilaita koululla on noin 40 ja yhdysluokkia kolme. Kolmen luokanopettajan lisäksi koululla työskentelee kielten opettaja kahtena ja erityisopettaja yhtenä päivänä viikossa.

Koulun vanhempainkerhon puheenjohtaja Katja Simola pitää mahdottomana ajatusta, että 1.–3.-luokkalaiset opiskelisivat samassa ryhmässä. Hän muistuttaa pienempien oppilaiden ja kolmasluokkalaisten koulunkäynnin olevan hyvin erilaista. Myös ajatusta yhdistetystä 3.–6.-luokasta kavahdetaan.

–Kolmannelle luokalle siirtyminen on muutenkin vaikeaa, kun tulee kaikkea uutta ja pitää ruveta opiskelemaan enemmän, kolmen koululaisen äiti Maija Haltsonen huomauttaa.

Kunnan päättäjiin vedotaan nettiadressilla. Adressissa toivotaan koulun säilyvän kolmeopettajaisena.

 

Lue lisää 29.11.2016 lehdestä