Joulupukilla riittää kiirettä: Auranmaan joulu avataan viikonloppuna

0
Joulupukki kyläilee Auranmaalla viikonvaihteessa ahkerasti. Viime vuonna pukki kiinnosti kovasti niin lapsia kuin aikuisiakin Auran joulunavauksessa. Kuva: AVL:n arkisto/Kiti Salonen
Joulupukki kyläilee Auranmaalla viikonvaihteessa ahkerasti. Viime vuonna pukki kiinnosti kovasti niin lapsia kuin aikuisiakin Auran joulunavauksessa. Kuva: AVL:n arkisto/Kiti Salonen
Joulupukki kyläilee Auranmaalla viikonvaihteessa ahkerasti. Viime vuonna pukki kiinnosti kovasti niin lapsia kuin aikuisiakin Auran joulunavauksessa. Kuva: AVL:n arkisto/Kiti Salonen

AURANMAA. Ensimmäinen adventti tuo joulunajan myös Auranmaalle. Viikonlopun aikana järjestetäänkin joulunavaustapahtumia eri puolilla Auranmaata.

Koski ennättää tänä vuonna ensimmäisenä aloittamaan joulunajan: Kosken joulukadun avajaisia vietetään tänään perjantaina kello 17.30 alkaen, jolloin joulupukkikulkue lähtee liikkeelle torilta.

Aurassa joulutapahtuma käynnistyy perjantaina kello 18. Torilla sytytetään jouluvalot ja tarjoillaan glögiä sekä kuullaan kunnanjohtaja Mika Joen joulutervehdys. Luvassa on myös joulupukin vierailu ja partiolaisten tonttukulkue.

Kaulanperän koulun pihakuuseen jouluvalot syttyvät kello 18. Kumilan Kyläyhdistys tarjoaa lämmintä glögiä ja pipareita. Loukonkulman Martat keittävät puuroa sadalle ensimmäiselle ja Kaulanperän koulun oppilaat esittävät pari joululaulua.

Liedossakin joulu avataan perjantaina. Lounais-Suomen ammattiopisto Novidan opiskelijat ja Liedon kunta järjestävät perinteisen joulun avauksen uudella torilla kello 18–19. Esiintymään ovat lupautuneet Voice of Kids:stä tuttu Kelly, Kaisakin tanssiryhmä Crystals ja Sauli Ali-Pirjelä.

Uudessakartanossa joulunavausta vietetään lauantaina. Uudenkartanon perinteinen joulunavaus koittaa kello 13–16 Lystmettässä.

Marttilan joulunavausta vietetään myös lauantaina kello 16–18 vanhan Säästöpankin tiloissa. Ohjelmassa on jouluvalojen sytytys, kunnanjohtaja Carita Maisilan puhe, joulumyyjäiset, hevosajelu ja herkkukorin arvontaa. Lisäksi joulupukki jakaa namuja.

Oripään joulunavaus alkaa kello 14 joulumyyjäisillä Suojalassa. Kello 16 sytytetään jouluvalot Oripään Osuuspankin pihalla, jolloin myös palkitaan Sora-Sanni ja Vesi-Vihtori. Tarjolla on possua sekä glögiä ja pipareita.

Mellilässä kylän joulunavausta juhlistetaan sunnuntaina kello 18 alkaen, kun Osuuspankin kuuseen sytytetään kynttilät. Tämän jälkeen kävellään Lounaspaikkaan, jossa on tarjolla kyläyhdistyksen keittämää puuroa.