Kurkisalissa esillä komea Lego-kokoelma

0
Esillä olevat Legot on nimikoitu ja numeroitu alkuperäisten numerosarjojen mukaisesti.
Esillä olevat Legot on nimikoitu ja numeroitu alkuperäisten numerosarjojen mukaisesti.
Esillä olevat Legot on nimikoitu ja numeroitu alkuperäisten numerosarjojen mukaisesti.

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran oppimiskeskuksen Kurkisalin näyttelytilaan on kuluvan viikon aikana noussut jokaisen Legojen ystävän unelma. Erilaisten rakennelmien joukossa on niin uutuuksia kuin harvinaisuuksia Legojen alkuajoilta. Näyttelyn avajaisissa on nähtävillä myös näytteilleasettajan Velmeri Männikön, 10, kallein Lego-aarre, Death Star.

–Keräsin siihen rahaa kaksi vuotta, Velmeri sanoo ja kertoo välillä olleensa jo luopumaisillaan unelmastaan.

Death Starin voi siis nähdä vain näyttelyn avajaisissa, mutta ilman sitäkin näyttely tulee olemaan upea kokonaisuus. Velmerin noin 200 Lego-rakennelman kokoelmassa mukana on myös talo aivan lelumaailman menestystarinan alkuajoilta. Talon rakentaminen lähti liikkeelle Velmerin käsiinsä saamasta ovesta, jonka alkuperän hän jäljitti. Velmerille Legot eivät olekaan olleet pelkästään rakentamista, vaan hän on uppoutunut myös niiden historiaan.

Näyttelyä varten Elmeri teki ison työn kokoamalla kaikki rakennelmat valmiiksi kokonaisuuksiksi. Työ alkoi jo kesällä, jolloin hän vielä suunnitteli hieman pienimuotoisempaa näyttelyä. Omien Lego-kokonaisuuksien suunnittelukin sujuu Velmeriltä. Legon suunnittelemien settien lisäksi näyttelyssä on esillä esimerkiksi Velmerin suunnittelema ja toteuttama seimi ja husky-koira.

Näyttelyn avajaisissa on neljän euron pääsymaksu. Pääsymaksurahoilla Velmeri aikoo rahoittaa seuraavaa Lego-unelmaansa, matkaa Dubain Legolandiin. Avajaisia lukuun ottamatta näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Lego-näyttelyn avajaiset Kurkisalin näyttelytilassa perjantaina 4.11. kello 18. Näyttely avoinna marraskuun ajan kirjaston aukioloaikoina.

 

Lue lisää 4.11.2016 lehdestä