Vaarallisen aineen kuljetus tieltä Mellilässä

0
Palokuntalaiset purkivat kaatuneen yhdistelmän lastin. Kuva: Simo Päivärinta.
Palokuntalaiset purkivat kaatuneen yhdistelmän lastin. Kuva: Simo Päivärinta.
Palokuntalaiset purkivat kaatuneen yhdistelmän lastin. Kuva: Simo Päivärinta.

LOIMAA/ Mellilä. Muun muassa syövyttävää ja radioaktiivista kappaletavaraa kuljettanut kuorma-auton ja perävaunun yhdistelmä suistui valtatie yhdeksältä Mellilän risteyksessä keskiviikkona pian puolen yön jälkeen.

Turusta päin tulossa ollut yhdistelmän vetoauto kaatui  ja sitä kuljettanut, vuonna 1996 syntynyt nainen loukkaantui lievästi. Auto katkaisi ojaanajossa muun muassa valopylvään.

Perävaunu pysyi pystyssä, mutta kaatuneen vetoauton konttiosa vaurioitui ja sen sisällä ollut lasti liikkui.

Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Kontio kertoo pelastuslaitoksen selvittäneen ensin, etteivät  radioaktiivisen aineen pakkaukset olleet vaurioituneet niin, että paikalla olisi ollut säteilyvaraa. Tämän jälkeen kappaletavara purettiin miesvoimin. Kaikki vaarallisen aineen pakkaukset olivat ehjiä.

Palomestari Mikko Malin kertoo  vaarallisiksi ja säteilyvaaraa aiheuttaviksi aineiksi luokitellun tavaran olleen syöpälääkkeitä.

Lastista ainoastaan mukana ollut pesuainetynnyri vaurioitui ja vuoti.  Palokunta imeytti  noin sata litraa pesuainetta imeytyshiekkaan, jonka  tien kunnossapidosta huolehtiva urakoitsija korjaa pois tieluiskalta.

Onnettomuusaikaan  paikalla satoi lunta ja tie oli sohjoinen. Malinin arvioin mukaan  kyse oli kuitenkin jokseenkin tavanomaisesta talvikelistä.

Valtatie suljettiin kokonaan heti onnettomuuden jälkeen noin 20 minuutiksi. Sen jälkeen liikenne ohjattiin kulkemaan yhtä kaistaa pitkin. Auto saatiin nostetuksi tieltä ja  liikennejärjestelyt purettua aamuyhdeksään mennessä.

 

Artikkelia on täydennetty 16.11. klo 10.50.