Jenni Haukion puvussa on silkkiä ja pitsiä – katso kuvagalleria illan vieraista

0

Linnan juhliin on kutsuttu tänä vuonna Suomea rakentaneita ja edelleen rakentavia henkilöitä, kertoi presidentti Sauli Niinistö puheessaan medialle ennen Linnan juhlien alkua.
Presidenttiparin mediatervehdyksen aikana Niinistöltä kysyttiin hänen mieluisinta itsenäisyyspäivämuistoaan. Niinistö kertoi muistoja kertyneen 68 kappaletta, viitaten ikäänsä. Presidentin mukaan jokainen itsenäisyyspäivä on ollut sykähdyttävä kokemus, mutta sykähdyttävintä on Suomen lipun ja ikkunoille sytytettyjen kynttilöiden näkeminen, kertoo STT.

Rouva Jenni Haukion puku on vaatesuunnittelija Sari Nordströmin käsialaa. Puvun on ommellut mallimestari, ompelija Karina Pekola.
Haukion toiveena oli klassinen iltapuku, jota voisi olla runsaasti käyttöä myös tulevaisuudessa, kertoo Presidentin kanslia. Puvussa on shantung-silkkiä ja pitsiä.

Haukion korut ovat Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 Monument-korusarjaa. Korut on suunnitellut kultaseppämestari Mika Tarkkanen. Hopeasta tehdyt korut ovat saaneet innoituksen Sibelius-monumentista, ja ne ovat kunnianosoitus suomalaiselle naiselle.
– Tunnelmani ovat kiitolliset niitä kohtaan, jotka ovat tämän maan rakentaneet, kertoi Jenni Haukio ennen juhlan alkua.

 

Kuva: TS/Jori Liimatainen.