Jouluruuatkin voi kierrättää: rosolli sopaksi ja konvehdit kakuksi

0
Suklaalla kuorrutettu suklaakakku on monen mielestä se paras. Jos konvehdit eivät maistu, niitä voi hyödyntää niin kakkutaikinassa kuin kuorrutteessakin.
Suklaalla kuorrutettu suklaakakku on monen mielestä se paras. Jos konvehdit eivät maistu, niitä voi hyödyntää niin kakkutaikinassa kuin kuorrutteessakin.

MARTTILA. Niin tärkeitä kuin perinteiset jouluruuat monille ovatkin, kinkku, lanttulaatikko ja rosolli eivät ole enää tapaninpäivänä  parhaimmillaan. Edes lahjaksi saatu suklaa ei välttämättä innosta enää ketään. Osa Marttilan Maatalousnaisista pisti päähänsä mietintämyssyt ja etsi ideoita jouluruokien kierrätykseen.

Teija Lehtonen on huomannut, että joulun tienoilla suklaakaramelleja voi olla liikaa jopa lapsiperheessä. Hyytelötäyteisiäkin suklaakaramelleja voi pilkkoa suklaakakkutaikinaan. Levysuklaa sekä suklaatäyteiset konvehdit sulavat mukavasti kakun kuorrutteeksi.

Rosollin uusiokäyttö tuo aivan uusia makuelämyksiä. Maarit Kraappa on tehnyt rosollijuureksista sosekeittoja.

–Lisäksi tarvitaan vettä ja kermaa sekä mausteita. Yli jäänyt juustokin sopii hyvin sosekeittoon ja mausteita tietysti tarvitaan. Jos keitto on liian ohutta, sen voi suurustaa jauhoilla, hän selvittää.

Jos sosekeittoa ryhtyy tekemään valmiiksi sekoitetusta rosolista, Kraappa neuvoo varmistamaan, ettei joukossa ole silliä. Sen mukanaolo tuo sosesoppaan turhan eksoottisen makuelämyksen.

Lue lisää 23.12.2016 lehdestä