Martinmaja puettiin vanhan ajan jouluun – Katso video

0
Marttilan koulun kolmasluokkalaiset tutustuivat vanhan ajan jouluun. Esille asetellussa seimessä mukana oli myös nykyaikaa, sillä seimi pyöri mikroaaltouunin koneistolla.
Marttilan koulun kolmasluokkalaiset tutustuivat vanhan ajan jouluun. Esille asetellussa seimessä mukana oli myös nykyaikaa, sillä seimi pyöri mikroaaltouunin koneistolla.

MARTTILA. Martinmajalla on virittäydytty vanhan ajan jouluun. Joulutunnelman tupaan on loihtinut Marttilan seurakunnan diakoni Kaarina Saarenpää seurakuntalaisten avustuksella. Muun muassa Maarit Kraapan kotimuseosta saatiin majalle vanhan ajan esineistöä ja Airi Palmgren kirjoitti tarinan 1920-luvun joulusta Marttilassa. Palmgrenin käsialaa on myös varta vasten tätä tilaisuutta varten tehty himmeli.
Vanhojen tavaroiden ja himmelien lisäksi tupaan tuotiin tietenkin myös joulukuusi, joka on koristeltu koko tuvan tavoin perinteisin vanhan ajan koristein. Joulutunnelmaa lisäävät kynttilät ja jouluinen tuoksu.
Viime viikolla Martinmajan vanhan ajan jouluun tutustuivat koululaiset ja tällä viikolla joulutunnelmaa pääsevät aistimaan muut ryhmät. Koululaisten vieraillessa Martinmajalla kajahtivat myös joululaulut.

Martinmajan joulu avoinna kaikille seurakuntalaisille 16.12. kello 11–13.

Lue lisää 13.12.2016 lehdestä

 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=59WzY_ZC5mM” width=”500″ height=”280″ autohide=”yes” rel=”no” theme=”light”]