Metsänhoitoyhdistykset kätkevät kuusia

0
Viime vuonna Mhy Auranmaan kätkemä kuusi näytti tältä. Myös tänä vuonna kätketyn kuusen tunnistaa punaisista nauhoista. Kuva: AVL:n arkisto
Viime vuonna Mhy Auranmaan kätkemä kuusi näytti tältä. Myös tänä vuonna kätketyn kuusen tunnistaa punaisista nauhoista. Kuva: AVL:n arkisto
Viime vuonna Mhy Auranmaan kätkemä kuusi näytti tältä. Myös tänä vuonna kätketyn kuusen tunnistaa punaisista nauhoista. Kuva: AVL:n arkisto

AURANMAA. Metsänhoitoyhdistykset Auranmaa, Marttila ja Tarvasjoki-Karinainen on mukana järjestämässä perinteistä joulukuusikätköilyä ensi lauantaina 10. joulukuuta.

Valtakunnallinen kuusikätköily toteutetaan geokätköilyä mukaillen noin 40 yhdistyksen alueella ympäri maan.

Metsänhoitoyhdistys Auranmaa on mukana kuusikätköilyssä piilottamalla kaksi kuusta Auran, Pöytyän tai Kosken alueelle. Tarvasjoki-Karinaisten metsänhoitoyhdistys ja  Metsänhoitoyhdistys Marttila kätkevät molemmat yhden kuusen.

Metsänhoitoyhdistysten joulukuusigeokätköilyssä joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna 10. joulukuuta. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko, johon metsänhoitoyhdistykset toivovat kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä. Purkissa on yllätys vielä muutamalle ilman kuusta jääneelle.

Kuusikätköilyllä metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ja muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on tunnistamisen helpottamiseksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

 

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 10. joulukuuta noin kello 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset sekä metsänhoitoyhdistysten omilla nettisivuilla.