Poliisia pakoon kaahannut suistui tieltä

0

PÖYTYÄ. Ajokortiton loimaalaisnuorukainen pakeni henkilöautolla poliisia ja menetti auton hallinnan sillä seurauksella, että auto suistui tieltä. Tapaus sattui ysitiellä myöhään perjantai-iltana.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikennerikkomuksena.

Loimaan poliisipartiota tuli vastaan valtatie 9:llä Jalkalantien risteyksen kohdilla tumma henkilöauto, jolle mitattiin nopeudeksi 111 km/h rajoituksen ollessa 80 km/h. Partio yritti pysäyttää henkilöauton punaisella pysäytysvalolla ensin edestäpäin ja auton jatkaessa matkaa myös perässä ajamalla. Pysäytysvalosta huolimatta henkilöauto jatkoi kiihdyttäen vauhtiaan kohti Turkua.

Partion tutka näytti kovimmillaan poliisiautolla nopeudeksi 138 km/h, jolloin edellä ajanut henkilöauto loittoni poliisiautosta erittäin nopeasti. Partio menetti näköyhteyden pakenijaan, mutta jatkoi silti ajamista kohti Turkua. Hieman ennen Harakkamäentietä partio näki kaistojen yli vasemmalla ojaan ajaneen auton. Jälkien perusteella autosta oli poistunut useampi henkilö.

Partio tavoitti läheiseltä pellolta Jämsästä kotoisin olevan naisen, joka kertoi, että ulosajaneessa henkilöautossa oli ollut kyydissä kolme henkilöä. Partio havaitsi läheisellä hiekkatiellä henkilöauton, jonka partio päätti tarkistaa. Henkilöauton kyydissä oli takapenkillä kaksi miestä, jotka nainen oli nimennyt henkilöauton kuljettajaksi ja matkustajaksi aiemmin.
Henkilöautossa ollut vuonna 1999 syntynyt loimaalainen myönsi kuljettaneensa henkilöautoa. Mies kertoi, että hän lähti karkuun sen takia, koska hänellä ei ole ajokorttia. Partio puhallutti ulosajaneessa henkilöautossa olleet henkilöt ja kaikki puhalsivat 0,00 promillea.

Sairaankuljetus tarkasti asianosaiset eikä kukaan ollut loukannut itseään ulosajossa. Tapahtuma-aikaan tienpinta oli jäinen ja tapahtumapaikalla oli erittäin kova sumu.