Pöytyän terveyskeskus säästää vähentämällä henkilöstöä

0
Ruokapalvelutyöntekijä Nina Hentula ja ruokapalveluesimies Riitta Lehti paistoivat sämpylöitä Riihikosken terveyskeskuksen keittiössä torstaiaamuna. Kuva: Jorma Kaarto
Ruokapalvelutyöntekijä Nina Hentula ja ruokapalveluesimies Riitta Lehti paistoivat sämpylöitä Riihikosken terveyskeskuksen keittiössä torstaiaamuna. Kuva: Jorma Kaarto

PÖYTYÄ. Sekä Auran että Pöytyän kunnanhallitukset ovat hyväksyneet Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän valtuuston  korjatun ensi vuoden talousarvion ja esittävät sitä valtuustojensa hyväksyttäväksi. Kunnat palauttivat aikaisemman budjettiesityksen valmisteluun, koska henkilöstö- ja muut käyttömenot eivät alentuneet siinä kuntien edellyttämää kahta prosenttia viime vuoden tilinpäätöksen luvuista.

Tarvittavat säästöt on nyt saatu aikaan luopumalla kokista ja yhdestä terveyskeskushammaslääkärin virasta. Näistä syntyy yhteensä 99 000 euron säästö. Kokoustarjoiluista luopuminen tuottaa lisäksi 3 500 euron ja luottamushenkilöiden koulutuksesta luopuminen 1 500 euron säästön.

Tavoitteena olevaa 138 000 euron säästöä ei saada vielä tällä kasaan, mutta loppusumma säästyy vuodeosaston sijaisuusmäärärahoista, kun vuodeosaston paikkamäärää vähennetään osastolla tehtävän saneerauksen ajaksi.

Talouspäällikkö Hanna Rannanperä kertoo saneerauksen ajoittuvan touko-syyskuulle eli lomakauteen. Vuodeosaston paikoista on kerrallaan remontin vuoksi käyttämättä noin kolmannes.

 

Lue lisää 09.12.2016 lehdestä