Himolan teatterissa vanhainkoti käy taistoon

0
Hilja-Aurora (Elisa Niittymäki, oik.) runoilee minkä kerkeää. Hoitaja Kikka (Tuike Tuominen, takana oik.), vanhainkodin johtaja Ilona (Heli Virtanen) kuuntelevat. Kuva: Tuulia Kujanpää
Hilja-Aurora (Elisa Niittymäki, oik.) runoilee minkä kerkeää. Hoitaja Kikka (Tuike Tuominen, takana oik.), vanhainkodin johtaja Ilona (Heli Virtanen) kuuntelevat. Kuva: Tuulia Kujanpää

PÖYTYÄ/Yläne. Himolan teatteri esittää jatko-osan suositulle Harmaat pantterit -komedialle, joka nähtiin vuonna 2012 Himolan kesäteatterissa. Heikki Lundin käsikirjoittama komedia sijoittuu pari vuotta edeltäjänsä tapahtumien jälkeen.

–Näyttelijät äänestivät esitettävän näytelmän kahdesta valitsemastani komediakäsikirjoituksesta. Ajateltiin, että kun pantterit oli niin suosittu, tämä on hyvä jatko, kertoo näytelmän ohjaaja Kari Huhtanen.

Käpyhovin vanhainkodin tulevaisuutta uhkaa kunnan sosiaalitoimenjohtaja Kaarina Natunen, joka haluaa myydä vanhainkodin kansainväliselle suurfirmalle Pettendolle. Kunnalla on kiinnityksiä tonttiin, ja edellisessä osassa nenilleen saanut Natunen hautoo kostoa.

Huumorin ohella näytelmä tarjoaa pureskeltavaa.

–Tämä laittoi itsenikin miettimään, että missä sitä on parinkymmenen vuoden päässä viettämässä vanhuuttaan, Huhtanen sanoo.

 

Käpyhovi taistelee -näytelmän ensi-ilta perjantaina 6.1. Yläneen työväentalossa. Muut esitykset sunnuntaina 8.1. klo 13 ja 19, tiistaina 10.1. klo 19, perjantaina 13.1. klo 19, sunnuntaina 15.1. klo 13, torstaina 19.1. klo 19 ja sunnuntaina 22.1. klo 13.

 

Lue lisää 30.12.2016 lehdestä