Kolikkokeikka etenee turhankin nopeasti

0

Elokuva: Kolikkokeikka
Ohjaaja: Emily Hagins
Pääosissa: Sasha Pieterse, Alexis G. Zall ja Alex Saxon
Ilmestymispäivä: 6.1.2017
Kesto: 1h 37min

Kolikkokeikka on Netflixin oma koko perheen elokuva, joka sisältää reippaasti draamaa. Kolikkokeikassa päähenkilön Jasonin isä (koulun rehtori) on syyllistynyt koulun säätiön rahojen käyttämiseen laittomasti ja näin toimimalla saattanut koko koulun lopetusuhan alle sekä itsensä vankilaan.
Kaikki oppilaat kaatavat vihaansa Jasonin niskaan, kun koulun ylimääräinen toiminta lopetetaan ja säästöt aloitetaan. Kuitenkin Jasonin ystävä on löytänyt keinon, jolla koulun voisi pelastaa. Jason ja hänen tietokoneisiin perehtynyt ystävänsä kokoavat neljän hengen ryhmän ja lähtevät toteuttamaan suunnitelmaa, jossa tavoitteena on saada 10 miljoonaa dollaria kerättyä koulun pelastamiseksi. Matka ei ole helppo tai yksinkertainen.
Elokuva etenee aluksi todella nopeasti, mistä pidin. Elokuvat, jotka jumittavat liikaa alussa saavat tarinan vaikuttamaan pitkäveteiseltä. Kuitenkin nopea kerronta jatkui koko elokuvan ajan, eikä siihen päässyt oikein sisään.
Kohtauksissa oli todella paljon liian kärjistettyjä ristiriitoja, mikä teki elokuvan katsomisesta epämiellyttävää ja hieman lapsellistakin – miksei myös jopa ennalta arvattavaa. Pidin kuitenkin elokuvan ideasta ja sen erilaisuudesta juonessa ja kerronnassa. (E.P.)
* *

 

Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen