Koskella luistellaan juoksuradalla

0
Perjantaina yläkoululaisten liikuntatunnit luistivat liukkaasti luistinradalla.
Perjantaina yläkoululaisten liikuntatunnit luistivat liukkaasti luistinradalla.

KOSKI. Kosken yleisurheilukentän juoksurata on ahkerassa käytössä nyt myös talvella, sillä sen peitteeksi on jäädytetty matkaluistelurata. Ensimmäisen joulukuussa tapahtuneen jäädytyksen jälkeen rataa ennätettiin käyttää vain kolmen päivää, kunnes lauha sää teki tepposensa. Nyt  toiveissa on huomattavasti pidempi luistelukausi.

Luistelurataa ovat hyödyntäneet jo ahkerasti niin koululaiset kuin kuntoilijatkin.

Kosken ulkoilualueiden hoitaja Jouni Lehti kertoo ajatuksen juoksuradan jäädyttämisestä olleen hänen mielessään jo pitkään. Retkiluistelijat ovat toivoneet itselleen rataa ja joskus sellainen onkin tehty Liipolanjärvelle.

–Järviradan ongelmana on muun muassa avannoista jäälle nouseva vesi. Kaukana keskustasta olevan radan kunnossapitokin oli aikaa vievää, hän kertoo.

 

Kaikki luistelemaan maanantaina

Koko Suomi luistelee Ice Skating Tour feat 2016–2017 -kiertue tulee maanantaina 23. tammikuuta koko päiväksi Koskelle. Suomen luisteluliiton ja Suomen taitoluisteluliiton yhdessä järjestämän tapahtuman aikana on tarjolla iloista ja maksutonta superliikuntaa niin koululaisille kuin perheillekin. Koululaisille luvassa olevalla erilaisella liikuntatunnilla ovat teemana hauskuus ja yrittäminen.

Kello 18–20 järjestettävässä kaikille avoimessa iltatapahtumassa  DJ  Music ja kiertueohjaajat ohjaavat perheitä kahden tunnin ajan muun muassa luisteluvalssin ja -discon parissa.

 

Lue lisää 17.01.2017 lehdestä