Kyrössä ja Yläneellä kyseltiin kuulumisia

0
Tuula Suhonen esitteli neulomiaan Suomi-sukkia häneltä kuulumisia kyselleelle Annika Dolgoville.

PÖYTYÄ/Kyrö, Yläne. Yhteisötaiteilijat Annika Dolgov ja Hanna Kaisa Vainio jalkautuivat keskiviikkona Kyrön torille kyselemään ihmisten kuulumisia. Dolgovin ja Vainion vierailu oli osa Oikeesti jotakin -verkoston ja Taiteen edistämiskeskuksen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi käynnistämää Sata kohtaamista -hanketta. Dolgov ja Vainio toteuttavat hankkeen tiimoilta Pöytyällä, Aurassa ja Paimiossa Kuulumiset-sanomalehtiprojektin, jossa he kyselevät ja kartoittavat ihmisten kuulumisia.
Kuulumisia Dolgov ja Vainio keräävät tammi-helmikuun ajan. Kuulumiset koostetaan lehdeksi, jonka on tarkoitus ilmestyä toukokuussa.
Kyrön torilla Dolgov ja Vainio eivät onnistuneet houkuttelemaan kovinkaan monta ohikulkijaa kertomaan kuulumisiaan. He kuitenkin kiersivät jututtamassa muun muassa torikauppiaita ja olivat tyytyväisiä näihin kohtaamisiin. Torilta he myös saivat torikauppiaalta kyydin Yläneelle, jossa he olivat järjestäneet yhtenäiskoulun viidesluokkalaisille päivää aikaisemmin. Dolgovin mukaan kohtaamiset Yläneellä olivat niin kiintoisia, että he halusivat vielä jatkaa kuulumisten keräämistä siellä.
Kuulumiset-projektiin sisältyy Yläneen koululaisten lisäksi myös muita sovittuja tapaamisia. Kyrössä Dolgovilla ja Vainiolla oli tapaaminen Myssyfarmin kutojamummojen kanssa ja lähipäivinä he tapaavat muun muassa ikäihmisiä ja Maruskat-kuorolaisia Aurassa, pulinakerholaisia Riihikoskella sekä lapsiperheitä ja nuoria Paimiossa.
–Käyrän vankilasta lähetetään meille kirjeitä, Dolgov sanoo ja kertoo projektin tavoitteena olevan paitsi kartoittaa ihmisten kuulumisia myös osallistaa heitä kirjoittamaan kuulumisistaan.
Kaikki halukkaat voivatkin osallistua projektiin kirjoittamalla kuulumisiaan ylös ja lähettämällä ne Dolgoville ja Vainiolle sähköpostitse osoitteeseen kuulumiset2017@gmail.com. Kuulumisiaan voi jättää myös kirjastoissa oleviin postilaatikoihin.

Lue lisää 27.1.2017 lehdestä