E-aineistojen puute ajaa Loisto-kirjastoja Vasken syliin

0
Yläneen kirjaston uutuuskirjateline on runsas. Jos Loisto-kirjastot liittyvät Vaskeen, uskotaan hyllyn näyttävän huomattavasti niukemmalta. Kuva: Jorma Kaarto.
Yläneen kirjaston uutuuskirjateline on runsas. Jos Loisto-kirjastot liittyvät Vaskeen, uskotaan hyllyn näyttävän huomattavasti niukemmalta. Kuva: Jorma Kaarto.

AURANMAA. Seutukunnalla pohditaan jälleen, pitäisikö alueen Loisto-kirjastojen liittyä Turun ja ympäristökuntien Vaski-yhteistyöhön. Loisto-kirjastoihin kuuluu kuusi kirjastoa eli Auranmaan kuntien kirjastot sekä Loimaan. Vasken muodostavat Turku ja seitsemäntoista Turun lähiseudun kirjastoa.

–Turun kirjastopalveluiden seutupalvelupäällikkö Ulla-Maija Maunu tekee parhaillaan laskelmia Vaskeen liittymisen kustannuksista. Laskelmien on tarkoitus valmistua keväällä, kertoo Auran ja Pöytyän kirjastotoimenjohtaja Laila Uusitalo.

Loistolla ei juuri ole sähköistä aineistoa. Jos Loimaan seutukunnan kirjastot liittyisivät Vaskeen, sen mukana tulisi pääsy Vasken sähkökirjakantaan.

Suurin kysymysmerkki liittyy Uusitalon mukaan siihen, mitä tapahtuisi uutuuskirjoille. Vaskessa varausjärjestelmä on kaikkien Vaski-kirjastojen yhteinen.

–Kokoelma kasvaisi moninkertaiseksi, mutta sitä on vaikea sanoa, löytyisikö  Vaskeen liittymisen jälkeen uutuuksia enää niin paljon hyllystä. Jos katsoo tällä hetkellä esimerkiksi Yläneen kirjaston uutuushyllyä, se on aivan uskomattoman runsas, Uusitalo sanoo.

Lue lisää 14.02.2017 lehdestä