Johanna Matintalo hiihti MM-hopeaa

0
Johanna Matintalo hiihti MM-hopealle 23-naisten skiathlonissa. Kuva AVL:n arkisto/Jorma Kaarto.

YHDYSVALLAT/Utah. Maailmanluokan maastohiihtäjäksi kehittynyt Johanna Matintalo saavutti MM-hopeaa U23-naisten skiathlonissa, yhdistelmähiihdossa, Yhdysvaltain Utahissa Suomen aikaa lauantai-iltana käydyssä kisassa.

Matintalo hiihti loistavan urakan päätteeksi kakkoseksi MM-ladulla.

-Yllättävän hyvin lähti liikkeelle, en päässyt etujoukoissa lähtemään. Oli tosi hyvä pito suksissa ja oli helppoa hiihtää perinteistä. Lähdin pitämään omaa hyvää vauhtia ja se vähän hajotti porukkaa, jalka puudutettuna hiihtänyt tuore hopeamitalisti analysoi Suomen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Maailmanmestaruuden vei ainoastaan 3,8 sekunnin erolla Norjan Lotta Udnes Weng, Venäjän Jana Kirpitshenko valtasi kolmannen podium-paikan.