Tekninen lautakunta: Elisenvaara ei korjaamalla parane

0
Elisenvaaran koulukeskuksen sisäilmaongelmat eivät ota laantuakseen.

PÖYTYÄ/Kyrö. Pöytyän tekninen lautakunta pyytää kunnanhallitusta ryhtymään välittömiin toimii sisäilmaongelmien vaivaaman Elisenvaaran koulukeskuksen rakentamiseksi uudelleen. Korjausrakentamisella asia ei parane. Käyttöön jäisivät ainoastaan oppimiskeskus, Monnila ja mahdollisesti koulukeskuksen juhlasalisiipi.

Uudelleen rakentamista esitti Reijo Kullanmäki, jonka esityksen taakse koko lautakunta asettui.

Kokouksessa käytiin läpi Elisenvaaran koulun työntekijöiden sisäilmakyselyn yhteenveto, jonka mukaan melkein kaikki kyselyyn vastanneet kokivat koulurakennuksen sisäilman heikkolaatuiseksi tai riittämättömäksi joskus. Viikoittain vastaavia kokemuksia oli 61 prosentilla vastanneista.

Kyselyn ja terveystarkastuksen tehnyt työterveyshuolto katsoo, että riski oireiden huomattavaan pahenemiseen on pitkällä aikavälillä merkittävä. Työterveyshuolto suositteleekin toimintojen siirtoa muualle.

Lue lisää 24.02.2017 lehdestä