Kirkkoväärti sinkautti Marttilan Nuorisoseuran 1960-luvulle

0
Sydänystävät piika Kielo (Elina Entonen) ja Korholan tytär Anna (Eeva Paltta) setvivät pyykkinarua ja suhdesolmuja. Kuva: Tuulia Kujanpää.
Sydänystävät piika Kielo (Elina Entonen) ja Korholan tytär Anna (Eeva Paltta) setvivät pyykkinarua ja suhdesolmuja. Kuva: Tuulia Kujanpää.

MARTTILA/Ollila. Perjantai-iltana Marttilan nuorisoseurantalossa saa ensi-iltansa Matti Wanteen käsikirjoittama Kirkkoväärtin kolmas kortti, josta ei puutu maalaisromantiikkaa, komediaa saati mutkikkaita käänteitä.

–Komedia sopii tälle porukalle. Lisäksi Wanteen kirjoittama teksti on lähellä sellaista, mitä itse kirjoittaisin, jos kirjoittaisin. Tämä kolahti, ohjaaja Merja Tuominen kertoo.

Näytelmä sijoittui alun perin vuosisadan taa. Tapahtuma-aikaa siirrettiin käsikirjoittajan siunauksella kuitenkin 50 vuotta eteenpäin. Se toi lisämahdollisuuksia musiikin ja puvustuksen käyttämiseen ja suunnittelemiseen.

Komedian tarinan lomassa päästään kuulemaan myös tuttuja hittejä 1960-luvulta näyttelijöiden laulamana. Musiikista vastaavat Heikki Eskola ja Juha Lahti sekä myös näyttelijöinä nähtävät Karri Rannikko ja Eeva Paltta.

 

Kirkkoväärtin kolmas kortti -näytelmän ensi-ilta Marttilan nuorisoseurantalossa perjantaina 10.3. kello 19. Muut esitykset la 11.3. klo 18, su 12.3. klo 15, pe 17.3. klo 19, la 18.3. klo 21 ja su 19.3. klo 13.

Lue lisää 07.03.2017 lehdestä