Kuntavaalien ehdokasmäärä kutistui Auranmaalla liki neljänneksellä

0
Äänestäjillä on kevään kuntavaaleissa aiempaa vähemmän valinnanvaraa. Kuva: AVL:n arkisto/Kiti Salonen

AURANMAA. Auranmaalaisilla on huhtikuun kunnallisvaaleissa entistä vähemmän valinnanvaraa, sillä puolueiden yhteenlaskettu ehdokasmäärä on vähentynyt 339:stä 259:ään. Erityisen paljon ehdokaskadosta ovat kärsineet  sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto, mutta kehumista ei ole keskustalla ja perussuomalaisillakaan.

Ehdokaslistat kutistuivat niin Aurassa, Koskella, Marttilassa, Oripäässä kuin Pöytyälläkin. Suhteellisesti eniten ehdokkaitten määrä väheni Aurassa, jossa oli vielä vuoden 2012 kunnallisvaaleissa 71 ehdokasta. Nyt ehdokkaita on 45.

Perinteisen vasemmiston osuus ehdokkaista hupenee melkoista vauhtia. Aurassa Vasemmistoliitolla, jolla vielä vuoteen 2008 saakka oli valtuustossa neljä paikkaa, ei ole enää ainuttakaan ehdokasta. Vastaavaa tilannetta ei siellä ole ollut toisen maailmansodan jälkeen. Puolueella onkin nyt ehdokkaita enää Oripäässä ja Pöytyällä.

 

Tiedot perustuvat keskusvaalilautakunnille tiistaina jätettyihin ehdokaslistoihin,  jotka vahvistetaan torstaina 9.3. Tuolloin listoihin voi tulla vielä muutoksia.

 

Lue lisää 03.03.2017 lehdestä