Lasten ja nuorten kynästä syntyi sketsiviihdettä

0
Emännän ja isännän (Aurora Hämäläinen ja Kim Silander) kotona vierailee alien (Matias Laakso). Kuva: Tuulia Kujanpää
Emännän ja isännän (Aurora Hämäläinen ja Kim Silander) kotona vierailee alien (Matias Laakso). Kuva: Tuulia Kujanpää

KOSKI. Emännän (Aurora Hämäläinen, 11) ja isännän (Kim Silander, 10) keittiössä kopistelee muukalainen (Matias Laakso, 16). Sitten kuullaan huutoa armeijassa, ja välillä esitetään vaatimuksia hoitokodissa.

Lapsi- ja nuorisoteatteri Konstien ITE-näytelmä kuljettaa katsojan joutuisasti tilanteesta toiseen. Esitys koostuu teatterilaisten itsetekemistä erillisistä sketseistä. Siinä seikkaillaan niin tuvassa, saunassa kuin sienimetsässäkin.

–Lapset ja nuoret saavat itse tehdä ja kokeilla. Kaikki pääsevät mukaan. Tavoite on, että jokaisella on hauskaa, näytelmän ohjaaja Matti Salminen kertoo.

Ideoita kypsyteltiin syksyn aikana. Kun teatterilaiset olivat keksineet sketsit, Salminen kokosi niistä käsikirjoituksen yhdessä näytelmän toisen ohjaajan Tiina Heikkilän kanssa.

Kosken Nuortentuvassa esitettävässä sketsisikermässä nähdään 13 nuorta näyttelijää, joista kaksi on ensikertalaista. Jännityksestä ei ole tietoakaan.

 

 

ITE-näytelmän ensi-ilta Kosken Nuortentuvalla lauantaina 18.3. klo 18. Muut esitysajat sunnuntaina 19.3. klo 15, perjantaina 24.3. klo 18, lauantaina 25.3. klo 18 ja sunnuntaina 26.3. klo 15.

 

 

Lue lisää 17.03.2017 lehdestä