Riihikosken kouluhankkeen kustannuksista karsittiin neljä miljoonaa

0

PÖYTYÄ. Riihikosken yhtenäiskoulun rakentaminen aiotaan toteuttaa tehostetulla tilankäytöllä, kahden yksikön mallilla ja kahdeksan miljoonan euron kustannusarviolla. Aikataulu on kunnianhimoinen: Riihikosken uudisrakennuksen pitäisi olla käyttökunnossa 1. elokuuta 2018.

Aiemmassa vaihtoehdossa rakentamiskustannuksiksi arvioitiin kunnanjohtaja Anu Helinin mukaan 11,8–12,4 miljoonaa euroa. Konsulttiselvitysten perusteella on päädytty pienempään tilamitoitukseen ja Auvaisten koulun tilojen hyödyntämiseen.

Riihikosken uudisrakennuksen neliöhinnaksi on laskettu 2 300 euroa. Koulun bruttoala olisi vähän alle 3 500 neliötä, kun alkuperäisessä versiossa neliöitä oli 1 500 enemmän.

Aiheesta laajemmin perjantain 17.3. Auranmaan Viikkolehdessä.