Aura puuhaa minigolf-rataa Nikkarinkujan vanhalle leikkikentälle

0
Minigolf-rata on tarkoitus rakentaa vanhalle leikkikentälle Nikkarinkujalle. Kuva: Päivi Perkiö
Minigolf-rata on tarkoitus rakentaa vanhalle leikkikentälle Nikkarinkujalle. Kuva: Päivi Perkiö

AURA. Auraan aiotaan rakentaa 9-reikäinen minigolf-rata Nikkarinkujan lopetetun päiväkodin vanhalle leikkikentälle. Kunta on jo aiemmin päättänyt hankkia samaan pihapiiriin tekonurmen pallopelien harrastajille.

Aura 100 puistohankkeella on tarkoitus juhlistaa Auran satavuotisjuhlavuotta. Tavoitteena on, että kenttä avattaisiin kuntalaisten käyttöön Auran merkkipäivänä 27. elokuuta.

Kunnanhallitus hyväksyi hankesuunnitelman ja päätti hakea sille Leader-rahoitusta Varsinais-Suomen Jokivarsikumppaneilta. Kunnan yhteistyökumppanit ovat Auran yrittäjäyhdistys ja seurakunta.

Puistohankkeen kustannuksiksi on arvioitu 19 000 euroa. Siihen haetaan 65 prosentin tukirahoitusta, joten omarahoitusosuudeksi jäisi 35 prosenttia. Auran Yrittäjät ja seurakunta ovat jo molemmat alustavasti luvanneet hankkeelle 1 500 euron rahoituksen. Kunnan osuudeksi tulee 3 650 euroa.

Valmiiksi aidatussa puistossa on tällä hetkellä vanha puu, leikkimökki, hiekkakasa, liukumäki, keinu ja katos, jonne voidaan sijoittaa pöydät ja penkit. Leikkikentälle hankitaan minigolf-radan lisäksi kiipeilyverkko. Kunta vastaa puiston huollosta ja hoidosta.

Puiston käyttö olisi vapaata ja maksutonta. Mailat ja pallot voisi lainata kirjastosta.