Kertun tuvan kunnostus tyssäsi rahapulaan

0
Kertun tupa sijaitsee aivan Tarvasjoen keskustassa. Se on paikkakunnan vanhimpia jos ei vanhin asuinkäytössä olut rakennus.
Kertun tupa sijaitsee aivan Tarvasjoen keskustassa. Se on paikkakunnan vanhimpia jos ei vanhin asuinkäytössä olut rakennus.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen keskustassa sijaitsevan, todennäköisesti paikkakunnan keskustan vanhimman rakennuksen, noin 250 vuotta vanhan Kertun tuvan korjaustyöt ovat olleet jo jonkin aikaa seisoksissa rahapulan vuoksi.

Tarvasjoen kotiseutuyhdistys sai tuvan lahjoituksena pari vuotta sitten, minkä jälkeen sitä on kunnostettu talkoovoimin. Töitä riittää, sillä talon lattia oli täysin laho, samoin alimmat hirret ja suuri osa välikatosta.

Esimerkiksi uuden lattian tekemiseen ei voida ryhtyä, ennen kuin yhdistys saa lisää varoja tai lahjoituksia. Lahjoittaa voi esimerkiksi liittymällä kotiseutuyhdistyksen jäseneksi maksamalla 20 euron vuotuisen jäsenmaksun.

–Viime kesänä järjestetyt Tarvasjoen 700-vuotisjuhlat veivät kotiseutuyhdistyksen rahat, kertoo Heikki Mustamäki Tarvasjoen kotiseutuyhdistyksestä.

Lue lisää 13.04.2017 lehdestä