Kyrön markkinoille tullaan nyt bussilla, Ilmainen kyyti tuo parkkipaikoilta torille

0
Tuleville markkinapysäkeille pystytetään tliapäisen linja-autopysäkin merkit hyvissä ajoin ennen kyytien alkua, vakuttaa Juha Lalli.
Tuleville markkinapysäkeille pystytetään tliapäisen linja-autopysäkin merkit hyvissä ajoin ennen kyytien alkua, vakuttaa Juha Lalli.

PÖYTYÄ/Kyrö. Lions club Karinainen/Kyrön lauantaina jo 33. kertaa järjestämillä Kyrön kevätmarkkinoilla on päädytty rautatien alikulkutyömaan vuoksi poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin. Koska Kyrön torin läheisyydessä ei käytännössä ole pysäköintitilaa markkinaväelle, heitä varten on järjestetty neljä erillistä pysäköintialuetta, joista pääsee torille ilmaisella linja-autokyydillä.
Torimyyjille on oma pysäköintipaikkansa kunnantalon pihalla.
–Pysäköintipaikat ovat Elisenvaaran koulun, Kyrön takomo Helinin, Kyrön päiväkodin ja Kyrön koulun pihoilla. Valtasen liikenteen linja-auto ajaa kaikkien niiden kautta ja pysähtyy torin viereen, apteekin ja osuuspankin kohdalle tulevilla tilapäisillä linja-autopysäkeillä, kertoo markkinapäällikkö Juha Lalli.
Linja-autokuljetus on käynnissä kello 8-15 lukuun ottamatta kuljettajan taukoa kello 12-13.
Elisenvaaran pihalta kyytiin pääsee tasatunnein ja puolelta, Kyrön koululta auto lähtee takaisin 15 minuuttia yli ja vaille tasatunnin.
–Toivomme todella, että markkinaväki käyttäisi hyväkseen pysäköintipaikkoja ja linja-autokyytiä, sillä ne pysäköintipaikat, joita keskustassa on markkinoiden ajan, ovat tarpeen alueen kauppojen asiakkaille, Lalli huomauttaa.
Erilliset pysäköintialueet ja linja-autokuljetus olivat välttämättömiä, sillä toisena vaihtoehtoa olisi ollut markkinoiden peruuttaminen eikä siihen haluttu mennä.
Lalli on iloinen siitä, että markkinamyyjätkin näyttävät luottavan markkina-asiakkaiden uskollisuuteen myös nykyoloissa, sillä myyjiä on tulossa markkinoille entiseen malliin.
Hän kiittää myös rata-alueen urakoitsijaa joustavuudesta, sillä tämä oli valmis siirtämään tulossa olevan Kehityksentien siirron markkinoiden jälkeiselle viikolle. Myös Kyrön takomo Helinin tarjoama mahdollisuus pajan pihan käyttöön pysäköintipaikkana oli merkittävä tuki markkinoille.
Kaupanteko markkinoilla alkaa ehti aamukahdeksalta, mutta varsinaiset markkinoiden avajaiset ovat vuorossa kello 9.30, jolloin Pöytyän uusi kunnanjohtaja Anu Helin avaa ne.
Tapahtuman musiikillisesta ohjelmasta huolehtii Voice on Finland kisaan osallistunut pöytyäläinen Terhi Tammelin, joka esiintyy kello 11 ja 13. Näistä viimeisen esiintymisen jälkeen, kello 13.30 arvotaan ilmaisten arpajaisten voittaja. Hän saa tänä vuonna painepesurin.