Pertti Liinoja jälleen Oripään äänikuningas

0
Pertti Liinoja teki sen taas.

ORIPÄÄ. Oripään äänikuningas oli tuttuun tapaan vasemmistoliiton Pertti Liinoja, 70 ääntä. Kakkoseksi nousi kokoomuksen Matti Kulmanen 62 äänellä. Kolmanneksi suurimman äänipotin kokosi keskustalainen kunnanhallituksen puheenjohtaja Hannele Rouhiainen, 49 ääntä.

Kokoomus ja vasemmistoliitto saivat ääniosuuksilla mitaten selvän vaalivoiton Oripäässä. Eniten otti takkiinsa perussuomalaiset, joka menetti molemmat valtuustopaikkansa. Puolue kadotti seitsemän prosenttia ääniosuudestaan edellisiin kuntavaaleihin verrattuna.

Kokoomus ja keskusta saivat kumpikin yhden valtuustopaikan lisää. Vasemmistoliiton menestys ei riittänyt nostamaan puolueen valtuutettujen määrää nykyisestä kolmesta.

Uuteen kunnanvaltuustoon tulee kahdeksan keskustalaista, viisi kokoomuslaista, kolme vasemmistoliittolaista ja yksi sosialidemokraatti.

Lue lisää 11.04.2017 lehdestä