Piharakennus jäi liekkien saaliiksi

0
Tulipalo tuhosi talousrakennuksen täysin. Kuva: Simo Päivärinta.
Tulipalo tuhosi talousrakennuksen täysin. Kuva: Simo Päivärinta.

PÖYTYÄ/Korkeakoski. Vanha maatilan talousrakennus tuhoutui  tulipalossa tiistaiaamuna Lepänmaantiellä yhdeksän jälkeen. Palokunta esti tulen leviämisen samassa pihapiirissä olevaan asuinrakennukseen. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.

Päivystävän palomestarin mukaan noin 200 neliön puurakenteinen talousrakennus tuhoutui täysin. Liekkien saaliiksi jäi myös rakennuksessa ollut traktori, korjaamoirtaimistoa ja muuta pienempää irtaimistoa.

-Tulen riistäytyminen vain 10-15 metrin päässä olevaan asuinrakennukseen pystyttiin estämään. Siinä oli tiukat paikat. Talo kärsi vain julkisivuvaurioita, palomestari kuvaili tilannetta.

Palohälytyksen teki kotona ollut talon isäntä. Palon arvioidaan saaneen alkunsa vanhan karjakeittiön alueelta. Paloa oli sammuttamassa kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä. Jälkisammutus- ja vartiointitoimet jatkuivat vielä päivällä.