Aurajoesta ei noussut aarrearkkua vaan polkupyöriä ja ostoskärryt

0
Ensimmäisenä sukeltaja Ralf Strandell nosti joesta vanhan polkupyörän. Kuva: Tuomas Honkasalo
Ensimmäisenä sukeltaja Ralf Strandell nosti joesta vanhan polkupyörän. Kuva: Tuomas Honkasalo

AURA. Ei löytynyt Aurajoesta Auran sillan kohdalla rahakirstua eikä kieltolain aikaista pirtulastia, vaikka Auranmaan Nuorkauppakamarin järjestämässä Jokisukellus-kisassa niitä veikattiin Aurajoen pohjasta löytyväksi – hieman ehkä huumorimielellä.

Nuorkauppakamari oli hommannut Auraan kaksi Aurajoen pohjaa usein Turussa putsannutta sukeltajaa Jouko Moisalan ja Ralf Strandellin tutkailemaan joen vesiluonnon tilaa Aurassa. Joen kuntoa haluttiin syynätä 30.6.–2.7. järjestettävää Amazing Aurajoki sup -tapahtumaa varten.

–Tarkoitus on herättää ihmisten mielenkiinto Aurajoen virkistyskäyttöä ja vesiluonnon tilaa kohtaan, kertoo sup-tapahtuman puuhanainen Anna Rauhansuu Auranmaan Nuorkauppakamarista.

Polkupyörä sieltä joesta sitten ensimmäisenä ylös nousi. Ja niitähän riitti; yhteensä seitsemän. Moisalan mukaan niitä olisi löytynyt vielä enemmänkin, jos aika olisi riittänyt. Jonkun ostosreissu on päättynyt aikanaan ikävästi, sillä toisena joesta nostettiin ostoskärryt. Kärryt olivat aika uudet, mutta polkupyörät olivat useita kymmeniä vuosia vanhoja.

Lue lisää 30.05.2017 lehdestä