Aurassa järjestetään jokisukellus ensi perjantaina

0
Aurajoki SUP -suppailuretki järjestetään jälleen heinäkuun alussa, mutta sitä ennen syynätään joen tilaa. Kuva on viime kesän suppailutapahtumasta. Kuva: Mikko Perttunen
Aurajoki SUP -suppailuretki järjestetään jälleen heinäkuun alussa, mutta sitä ennen syynätään joen tilaa. Kuva on viime kesän suppailutapahtumasta. Kuva: Mikko Perttunen

AURA. Auranmaan Nuorkauppakamari ry järjestää jokisukelluksen ensi perjantaina Aurassa. Jokisukelluksen tulee tekemään sukellusta harrastava Jouko Moisala, joka on oppinut aikanaan pikkupoikana uimaan Aurajoessa. Moisala on harrastanut jokisukellusta myös Aurajoen Turun päässä.

–Toivotaan, että Aurajoesta ei Aurassa löytyisi sellaisia ”aarteita” mitä Turusta naaraamme, Moisala toivoo.

Jokisukellus Aurajoessa vaatii rohkeutta, sillä joessa ei näe mitään, vaan sukeltaja toimii puhtaasti käsituntumalla. Sukeltajalla tuleekin olemaan vedessä mukanaan merkinantoköysi, jota avustaja seuraa.

Jokisukellustempauksen tavoitteena on selvittää Aurajoen tilaa. Sukellus järjestetään osana Auranmaan Nuorkauppakamarin Amazing Aurajoki SUP -tapahtuman hanketta, jolla pyritään herättämään seudun asukkaiden kiinnostus Aurajoen virkistyskäyttömahdollisuuksiin ja vesiluonnon tilaan.

 
Jokisukellus perjantaina 26.5.  kello 15–16 Aurajoella Auran Osuuspankin takana, Auran sillan alapuolella.
Amazing Aurajoki SUP -tapahtuma järjestetään 30.6.–2.7.