Kosken moponuorille oleskelupaikka Vauhtikselle

0
Isokuovintien pitkä suora houkuttelee moponuoria. Nyt he saavat suoran päähän lämpölaitokselle oleskelupaikan.
Isokuovintien pitkä suora houkuttelee moponuoria. Nyt he saavat suoran päähän lämpölaitokselle oleskelupaikan.

KOSKI. Koskelaiset moponuoret saavat pian oleskelupaikan Isokuovintielle ”Vauhtikselle” lämpökeskuksen viereen. Nuorille rakennetaan nuorisovaltuuston aloitteesta talkoilla katos, jossa pitää taukoa ja sadetta.

Nuoret viettävät jo nyt paljon aikaa lämpökeskuksen nurkissa, sillä Isokuovintien pitkä suora houkuttelee ajelemaan ja temppuilemaan. Oleskelupaikan rakentamisen tavoitteena on, ettei lähiympäristöä sotkettaisi eivätkä nuoret aiheuttaisi itselleen vaaratilanteita istuskelemalla lämpökeskuksen tukkipinojen päällä. Vauhtikselle rakennettava oleskelupaikka hillinnee myös mopopärinöitä keskustassa.

Oleskelupaikka rakennetaan nuvan määrärahoista niiltä osin, mitä ei muutoin saada hankittua. Muun muassa sepeli, seinälaudat ja maalit joudutaan ostamaan, mutta Martti Mäkitalolta tuli lahjoituksena katoksen kattotuolit.

Katoksen rakentaminen on jo lähtenyt käyntiin ja valmiiksi katos tehdään kevätkylvöjen jälkeen. Tähän mennessä katokselle on raivattu paikka valmiiksi. Raivaus- ja pohjatöissä jo oli mukana kolme nuorta ja katoksen pystyttämiseenkin on nuorten tarkoitus osallistua.

 

Lue lisää 09.05.2017 lehdestä