Leirikouluista kirjavat käytännöt

0
Marttilan kuudeluokkalaiset suuntasivat lumisateen saattelemina leirikouluun Tampereelle viime viikolla.
Marttilan kuudeluokkalaiset suuntasivat lumisateen saattelemina leirikouluun Tampereelle viime viikolla.

AURANMAA. Leirikoulukäytännöt ovat Auranmaalla kirjavat. Pääsääntöisesti leirikouluja kuitenkin tehdään ja yläluokilla kohde on useimmiten ulkomailla.
Auranmaan kunnista Aura teki hiljattain tiukennuksia leirikoulusääntöihinsä. Uusien sääntöjen mukaan leirikoulun on mahduttava oppilastyöpäiviin ja ulkomaille leirikouluja voidaan tehdä vain kansainvälisinä hankkeina.
Pöytyän koulut toteuttavat leirikouluja yleisten sääntöjen sekä parhaaksi katsomiensa käytäntöjen mukaan. Ainoastaan Yläneen yhtenäiskoulusta ei alaluokilla leirikouluja tehdä, vaan mahdolliset leirikoulut tehdään yhdeksännellä luokalla. Elisenvaarassa leirikoulut on puolestaan sovittu tehtäväksi kotimaassa. Ulkomaille tehdään vaihtovierailuja ystävyyskouluihin.
Marttila, Oripään ja Kosken Talolan kouluillakin leirikouluista on muodostunut perinne.  Kosken seudun yläasteelta leirikouluja ei ole tehty pitkään aikaan.
Leirikouluja rahoitetaan Auranmaan kouluissa paitsi vanhempien kukkarosta myös erilaisilla tempauksilla ja myynnillä. Yläneen yhtenäiskoululla on esimerkiksi syyslounaansa. Mustanojan koululla vanhempainyhdistys toimii retkien ja leirikoulujen mahdollistajana, Auvaisissa puolestaan kyläyhdistys.
Oripäässä osa leirikoulun rahoituksesta tulee kunnan budjetista. Muut kunnat tukevat leirikouluja vaihtelevasti esimerkiksi kuljetusten tai ruokailun osalta.

Lue lisää 15.5.2017 lehdestä