Päivi Autiolle MM-kultaa

0
Päivi Autio nousi korkeimmalle korokkeelle ylivoimaisen suorituksen jälkeen. Kuva: Kari Laukkarinen
Päivi Autio nousi korkeimmalle korokkeelle ylivoimaisen suorituksen jälkeen. Kuva: Kari Laukkarinen

UUSI-SEELANTI, PÖYTYÄ/Yläne. Yläneläinen Päivi Autio onnistui erinomaisesti ja voitti kultaa naisten 35-sarjan pitkän matkan kilpailussa Uudessa Seelannissa. Aution aika 7,1 kilometrin matkalla oli 57.29 ja hän voitti toiseksi tulleen australialaisen Shannon Jonesin yli kahdella minuutilla ja sprintin voittajan australialaisen Anna Sheldonin kolmella minuutilla. Autio onnistui suunnistamaan virheittä vaikean ja pikkutarkkaa suunnistusta vaativan radan.

Mitali oli Autiolle jo toinen MM-kisoista, sillä sprinttisuunnistuksesta hän nappasi viikkoa aiemmin MM-pronssia.