Viikon kuvat: Karaokeluukku, valkovuokkomeri ja pitsiin kääritty ankkuri

0

Somerolla viime viikonloppuna riehunut tulipalo vei seitsenlapsisen perheen kodin. Paikalliset riensivät auttamaan, kun perhe pyysi. Tiistaina lahjoitusvaatteita oli tullut niin runsaasti, että enempää ei enää mahtunut perheen väliaikaiseen kerrostalokotiin.
– Tämä on koskettanut koko kylää. Me olemme olleet itku silmässä, ja lahjoittajat ovat olleet itku silmässä, lahjoitustavaroita vastaanottanut Henna Romu kertoi Salon Seudun Sanomissa.

Mitä sinulle tulee mieleen Suvirrestä? Laulu saa monen suomalaisaikuisen ihon edelleen kananlihalle ja tunteikkaan muistoryöpyn pintaan. Useille suomalaisille se tuo mieleen kouluajat ja kevätjuhlan. Suvivirsi laulettiin Turun murteella viime viikonloppuna. Viikon päästä se lauletaan taas koulujen kevätjuhlissa, enemmän tai vähemmän murteella.

Katso Viikon kuvista kuluneen viikon tunnelmat, uutiset ja tapahtumat eri puolilta Varsinais-Suomea. Kuvagalleria toteutetaan yhdeksän sanomalehden yhteistyönä.

 

Vesibussissa on tunnelmaa. Tore Johansson ajoi viime viikolla ensimmäistä kertaa vesibussilla Korpoströmistä Öröhön. Matilda Åberg kuvaa Maija Heroa, joka poseeraa vesibussista remontin yhteydessä poistetussa karaokeluukussa. Johanssonin Aspö Charter kuljettaa matkailijoita muutaman kerran viikossa valinnaisia reittejä pitkin saaristoa. Kuva: Jane Iltanen, Turun Sanomat.

 

Tulipalo vei kaiken. Someron Terttilässä sunnuntai-iltana riehunut tulipalo tuhosi seitsenlapsisen perheen kodin. ”Apua tarvitaan. Jäljelle jäivät vain vaatteet, mitkä olivat päällä”, perheen äiti kirjoitti Facebookiin. Henna Romu otti somerolaisten avustuksia vastaan yhdessä Vilhelmiina-tyttärensä kanssa. Hän tarjosi myymälänsä keräyspisteeksi, kun somerolaiset kyselivät, miten he voisivat vastata äidin avunpyyntöön. Kuva: Marko Mattila, Salon Seudun Sanomat.

 

Sinivalkoisin korvin Salon Seiskaan. Sanna Mäkisellä, Riikka Saarella ja Tiina Mikkolalla oli vauhtia antavat korvat, kun Salon Seiska ja kaikki 550 naista starttasivat sunnuntaina Salon torilta. Eri mittaisia reittejä voi kiertää kävelle, juosten, pyöräillen tai rullaten. Hyväntekeväisyystapahtuman järjestävät vuosittain Salon Yrittäjänaiset ja Salon Viesti. Kuva: Minna Määttänen, Salon Seudun Sanomat.

 

Pörröiset Gunnar ja Håkan. Somerolainen yrittäjä Milla Kankaisella kaksi alpakkaa, kolmevuotias Gunnar ja kaksivuotias Håkan. Alpakan villa on pehmeämpää, kestävämpää ja lämpimämpää kuin lampaan villa. Yhdestä alpakasta voi tuottaa villaa keskimäärin noin 2–4 kiloa vuodessa. Kuva: Sari Joensuu, Somero-lehti.

 

Allas puhtaaksi. Turun Samppalinnan maauimalan vaativa peruskorjaus on saatu valmiiksi. Altaisiin on laitettu sama pohjamateriaali kuin niissä oli alun perin eli maalattu betoni. Joitakin vuosikymmeniä altaiden pohjat oli pinnoitettu laatoilla, mutta niitä jouduttiin aina talvikauden jälkeen korjailemaan. Peruskorjattu uimala avaa ovensa yleisölle 1. kesäkuuta. Kuva: Jori Liimatainen, Turun Sanomat.

 

Valkovuokkomeri. Matti Kulmanen iloitsee hienosta perinteisestä lehtomaisemasta koivuineen, joka on raivattu talkoilla Oripään Myllylähteen viereen. Kyläyhdistys on saanut luvan laittaa suojelualueelle pitkospuut. Niitä pitkin kävellessä voi nauttia Myllylähteen ainutlaatuisesta ympäristöstä. Myllylähdettä on sanottu Pohjoismaiden suurimmaksi lähteeksi. Lähde on itse asiassa lampi, joka on muodostunut alueella useiden lähekkäin sijaitsevien harjulähteiden ja 1800-luvulla rakennetun padon yhteisvaikutuksesta. Myllylähteen vieressä toimii kyläyhdistyksen pyörittämä sauna. Kuva: Marianne Rovio, Loimaan Lehti.

 

Melkein kuin Wipeout -ohjelmassa. Vesipedoille riitti viime viikonloppuna aihetta juhlaan, kun Wibit-esterata tuotiin ensimmäistä kertaa Uuteenkaupunkiin. Uimahallin asiakkaat pääsivät testaamaan taitojaan yli 16-metrisellä vesiesteradalla. Uinnivalvoja Johanna Laimaa kävi testaamassa radan. – Liukas alusta vaatii tasapainoa. Monipuoliset esteet tarjoavat hauskaa ja hyvää treeniä koko kropalle, Laimaa kertoi. Kuva: Samuel Nyroos, Uudenkaupungin Sanomat.

 

Suvivirsi Turun murteella. Tuomiokirkolla järjestetty neljäs Suvivirsikirkko keräsi yli 4 000 osallistujaa viime viikonloppuna. Messussa laulettiin tänä vuonna myös paikallinen versio Turun murteella. Murrevirsi riemastutti yleisöä, joka osoitti suosiotaan raikuvilla aplodeilla. Kuva: Jori Liimatainen, Turun Sanomat.

 

Ankkuri peittyi pitsiin. Salon taidemuseo Veturitallin ystävät ja Taito Varsinais-Suomen Salon käsityökeskus toteuttivat Salon toripuistoon uudenlaisen teoksen, pitsisen ankkurin. Vanhoja pitsejä on kerätty ihmisiltä, ja uusia on virkattu vanhoista langoista. Sauli Kiviojalle ei ole pitsinnypläys tuttua, mutta hän ompelee sujuvasti. Myös Kaija Tapio ompelee pitsiä ankkuriin. Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo, Salon Seudun Sanomat.

 

Maunokin katsoi kettuelokuvan. Laitilan Kappelimäen toisluokkalaiset pääsivät vaikuttamaan kansainvälisen animaatiofestivaalin ohjelmistoon. Turun Logomossa toista kertaa järjestettävien TAFF-festivaalien järjestäjät laajensivat ohjelmistoa lastenanimaatioelokuviin ja kutsuivat kouluja mukaan tekemään esivalintoja. Väinö Aaltonen (vas.), Oskari Metsärinta ja Alvar Julkunen pitivät kettuelokuvasta. Kuvassa on myös festivaalin maskotti, joka Laitilan-reissulla ristittiin Maunoksi. TAFF-festivaali järjestetään 23.-27.8. Kuvassa on myös festivaalin maskotti, joka Laitilan-reissulla ristittiin Maunoksi. Kuva: Pirkko Varjo, Laitilan Sanomat.

 

Romantiikkaa bileissä. Hellästi toisiaan katsovat Minna ja Petri Peippo olivat tulleet katsomaan suomipop-rockia soittavaa Toyotan Takavalot –yhtyettä Piikkiö Päivien Mikä Meininki -bileisiin. – Ei olla nähty sitä livenä aikaisemmin, mutta netistä ollaan se bongattu, aviopari arvioi. Piikkiö Päivien perinne sai viime viikonloppuna jatkoa sään puolesta erinomaisissa olosuhteissa. Kuva: Tapani Mehtonen, Kaarina-Lehti.

 

Piha palveli ravintolana. Iskun talon pihalla Paimiossa järjestetty ravintolapäivä sai lauantaina liikkeelle 12 kokkailijaa ja useamman sata nautiskelijaa. Päivän tunnelmaan kuuluivat pitkät pöydät, ihmisiä rupattelemassa ja pureksimassa erilaisia annoksia ja hälinää helteessä. Kuva: Taina Tukia, Kunnallislehti.

 

Koe impro livenä. Turussa käynnistyi keskiviikkona Turku Impro Festival. Toista kertaa järjestettävän festivaalin esitykset nähdään Turun ylioppilasteatterissa. – Suomessa on todella monipuolista improa, mutta edelleen se näyttäytyy useille nopeana sketsiviihteenä, jota saa suoraan kotisohvalle. Kyseinen genre on olennainen osa improvisaatiota, mutta se jättää varjoonsa monta muuta puolta. Impro tulisi kokea livenä, yhdessä näyttelijöiden kanssa, improvisaatioteatterin parissa pitkään työskennellyt Markus Kaustell kertoo. Kuva: Lennart Holmberg, Turun Sanomat.

 

 

Viikon kuvat
  • Julkaisemme perjantaisin verkkosivuillamme koosteen edeltävän viikon kiinnostavimmista kuvista.
  • Viikon kuvat tulevat eri puolilta Varsinais-Suomea.
  • Sarja tehdään yhteistyössä yhdeksän eri lehden kanssa: Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat.