Aurajoen suppailijat lähtivät matkaan

0
Oripääläinen urheilumies Ville Auramaa kokeili suppailua ensimmäistä kertaa Krapurannassa. Kokemus oli tuulettamisen arvoinen.

ORIPÄÄ/Krapuranta. Suomen suurimman retkisuppailutapahtuman lähtölaukaus ammuttiin Oripään Krapurannassa perjantaina. Aurajokilaakson kansallismaisemassa kulkevaan Aurajoki SUP -tapahtumaan on ilmoittautunut 80 suppailijaa.

Krapurantaan oli järjestetty kokeilupiste, jossa kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan lajia, jonka omaksuminen on vaivatonta. Liikuntamuoto sopii kaikenikäisille.

Auranmaan Nuorkauppakamarin järjestämä kolmipäiväinen tapahtuma soljuu sunnuntaina Turkuun asti.

Suppailijoiden kolmen hengen ”sissiryhmä”, Roosa Kesti, Teemu Helenius ja Jussi Salo, tarttui sup-lautoihin jo aivan Aurajoen latvavesillä, Kangastie 215:n paikkeilla, josta he taivalsivat 6,8 kilometrin jokirantataipaleen Krapurantaan. Sieltä matka jatkui edelleen jalkapatikassa Pöytyän Pihlavan sillan paikkeille, jossa laudat jo saattoi laskea jokilaineille.

Tapahtuman osana Lounais-Suomen Vesiensuojeluyhdistyksen toiminnanjohtaja Joni Holmroos suppailee perjantaina Aurajoen yläjuoksulla sup-laudalla, johon on kiinnitetty anturit mittamaan jokiveden laatua.

-Mittalaite mittaa veden sameutta, happamuutta ja sähkönjohtavuutta. Sameudesta voi päätellä ravinnepitoisuutta, kertoi Holmroos, joka viime vuonna meloi kanootilla Paimionjoessa tekemässä samanlaista tutkimusta.

Holmroosin mukaan jokiveden ravinnepitoisuus ei vielä yläjuoksulla ole isokaan ongelma, mutta Turkua kohti mentäessä se kasvaa.

-Aurajoen vedenlaatu on parantanut, mutta kyllä tehtävääkin vielä riittää.

 

 

Juttua on korjattu 3.7. kello 10:10. Lähtöpaikka korjattiin entisestä vanhainkodista Kangastie 215:ksi.