Jyrki Anttila viihtyy pellolla, pajalla ja päättäjänä

0
Jyrki Anttila viettää viisikymppisiään saunan ja lihasopan merkeissä.
Jyrki Anttila viettää viisikymppisiään saunan ja lihasopan merkeissä.

KOSKI. Ensimmäinen tapaaminen Jyrki Anttilan kanssa peruuntuu, sillä miehellä on pajalla akuutti tilanne päällä. Toisella yrittämällä ajoissa oleva toimittaja yllättää töistä kotiin kiiruhtaneen Anttilan suihkusta. Häkeltynyt syntymäpäiväsankari aprikoi, kehtaako toimittajaa sisään päästääkään. 50 vuotta täyttävän isännän talossa näkyy poikamieselämä. Toisaalta, missä välissä kiireinen mies isoa maalaistaloaan ehtisi siivotakaan.
Anttila rakensi talonsa sukulaisilta lohkotulle tilalle 1980-luvulla. Kuistilta avautuu näkymä yli viljavan pellon noin kilometrin päähän.
Maataloustöitä Anttila on halunnut tehdä pienestä pitäen.
–Kolmen neljän vanhana lupasin mennä Purhalle rengiksi, hän kertoo.
Anttila oli vain 17-vuotias, kun hän osti ensimmäisen peltonsa yhdessä veljensä kanssa. Nelikymppisenä hänestä tuli Rannikon Pajan toimitusjohtaja. Koko 2000-luvun Anttila on myös ollut aktiivisesti mukana kunnallispolitiikassa, minkä lisäksi hän on toiminut muun muassa Nuorisoseurassa ja Lions Clubissa.
–Halusin tietää, minkä takia asioita tehdään niin kuin tehdään ja miksi asioiden eteneminen kestää, hän kertoo kunnallispolitiikkaan lähtemisestä.
Nyt kun vastaus näihin asioihin on jo löytynyt, Anttilaa kiinnostaa edelleen olla mukana pohtimassa, minkälaisia ratkaisuja kannattaa tehdä. Koskella on Anttilan mukaan myös mukava toimia päättäjänä, sillä kunnassa on hyvä henki.

Jyrki Anttila viettää syntymäpäiviään lauantaina Kosken Nuortentuvan kentällä kello 19 alkaen lohisoppaa tarjoillen ja saunaa lämmittäen.

Lue lisää 28.7.2017 lehdestä