Katso video: Veijarit ja Riijarit herättivät ihastusta ja ihmetystä Itävallassa

0
Veijarit ja Riijarit nauttivat täysin siemauksin esiintymisestä. –Olemme aivan into piukassa. Kaiken kaikkiaan hauska harrastus, Maija Mattila kiteytti. Kuva: Marika Suuronen
Veijarit ja Riijarit nauttivat täysin siemauksin esiintymisestä. –Olemme aivan into piukassa. Kaiken kaikkiaan hauska harrastus, Maija Mattila kiteytti. Kuva: Marika Suuronen

ITÄVALTA, MARTTILA. Marttilan Nuorisoseuran kansantanssiryhmä Veijarit ja Riijarit aiheutti melkoisen kuhinan Salzburgin kaupungin puistoaukiolla. Japanilaiset, englantilaiset, intialaiset turistit sekä paikalliset asukkaat valokuvasivat ja videoivat kilpaa ryhmän esitystä, mutta ihmettelivät samalla, mistä iloinen kansantanssiryhmä on paikalle pölähtänyt.

–Ensin mietin, ovatko nämä Alpeilta, mutta katsottuani naisten asuja, ymmärsin ettei näin ole. Miesten puvuissa housut, liivien leikkaus ja paidat sopivat, mutta värit eivät täsmänneet. Puukot taas paljastivat ryhmän olevan skandinaaveja, itävaltalainen Erik Kusekel tuumaili.

Veijarit ja Riijarit yllätti iloisesti myös paikalle tulleet suomalaisturistit, jotka saivat mukavan piristyksen museokierroksen väliin.

Tyytyväisiä olivat myös esiintyjät. Idea esiintymismatkasta Itävaltaan oli hetken mielijohde, joka kannatti toteuttaa. Ryhmää ohjaavan Merja Tuomisenkin työ palkittiin, kun hän huomasi tanssien toimivan ja uppoavan yleisöön.

 

 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=IeIjCAO-7q4&feature=youtu.be” width=”500″ height=”280″ autohide=”yes” rel=”no” theme=”light”]

 

 

 

 

Lue lisää 07.07.2017 lehdestä