Toiminnallinen valmius yhtenäiskouluihin jo hyvä

0
Elisenvaaran koulurakennus on rakentunut vuosien kuluessa useista eri osista. Kuva: Markku Virtanen.
Elisenvaaran koulurakennus on rakentunut vuosien kuluessa useista eri osista. Kuva: Markku Virtanen.

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran koulun vanhempainyhdistyksen järjestämässä keskustelutilaisuudessa viime torstaina pyrittiin antamaan vastauksia vanhempia askarruttaviin kysymyksiin. Epätietoisuutta on muun muassa siitä, missä vaiheessa oppilaat siirtyvät yhtenäiskouluihin. Huolta oli myös siitä, miten yhtenäiskoulussa turvataan turvallinen olo pienimmille oppilaille ja mahdollisimman laaja valinnaisainevalikoima yläkoululaisille.
Kysymys valinnaisaineista oli sivistysjohtaja Marianne Mäkelälle sikäli mieleinen, että se toi hyvin esiin niitä kysymyksiä, joiden ääressä sivistystoimessa parhaillaan työskennellään.
–Yhtenäiskoulujen rakennuspuoli on ollut enemmän näkyvissä mutta toiminnallinen valmius yhtenäiskouluihin on jo hyvä, Mäkelä sanoi.
Siihen, mitä osaa Elisenvaaran nykyisestä rakennuksesta mahdollisesti voidaan hyödyntää, tai milloin uusi koulu on valmis, ei vielä löytynyt vastausta. Tekninen johtaja Tarmo Rantanen totesi, ettei hankkeessa pidä hätiköidä.
–Hanke tulee olemaan haasteellinen. Koulu on valtavan kokoinen ja kun sitä aletaan purkaa, sieltä löytynee muutakin kuin asbestia.

Lue lisää 22.8.2017 lehdestä