Valepoliisit urkkineet pankkitunnuksia

0

VARSINAIS-SUOMI. Alkuvuoden aikana Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella on ollut noin 20 tapausta, joissa ihmisiä on erehdytetty esiintymällä poliisina. Suurin osa on jäänyt yrityksen asteelle, mutta joissakin tapauksissa on aiheutettu huomattaviakin omaisuusvahinkoja. Viimeisin tapaus on tullut ilmi tällä viikolla.

Tyypillisesti tapaukset ovat olleet sellaisia, että iäkkäille ihmisille on soitettu ja esiinnytty poliisina. Puhelimitse on tiedusteltu pankkikortin tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia. Tiedustelun verukkeena on ollut jokin pankkikorttiin tai -tiliin liittyvä rikostutkinta. On voitu esimerkiksi ilmoittaa, että poliisi epäilee korttia kopioiduksi ja siksi poliisi pyytää kortin tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia käyttöönsä.

-Poliisi ja pankit eivät ikinä pyydä näitä tietoja puhelimitse. Salaisiksi määriteltyjä pankkitietoja ja -tunnuksia ei koskaan pidä kertoa tai luovuttaa, vaikka joku niitä kysyisi, rikoskomisario Marko Peltonen muistuttaa.