Ankkuri-toiminta pyrkii katkaisemaan rikoskierteen alkuunsa

0
Sopimus Ankkuri-toiminnasta allekirjoitettiin tiistaina. Tilaisuuteen osallistuivat sosiaalityöntekijä Anu Kankare (vas.) ja konstaapeli Pekka Mäkelä Ankkuri-tiimistä sekä poliisipäällikkö Tapio Huttunen ja komisario Satu Värri.
Sopimus Ankkuri-toiminnasta allekirjoitettiin tiistaina. Tilaisuuteen osallistuivat sosiaalityöntekijä Anu Kankare (vas.) ja konstaapeli Pekka Mäkelä Ankkuri-tiimistä sekä poliisipäällikkö Tapio Huttunen ja komisario Satu Värri.

AURANMAA, LOIMAA. Auranmaalla ja Loimaalla käynnistyy lokakuussa moniviranomaisyhteistyönä Ankkuri-toiminta, jonka tavoitteena on varhainen puuttuminen alaikäisten rikolliseen käyttäytymiseen. Ideana on nostaa nuori keskiöön ja saada rikollinen toiminta poikki heti alkuvaiheessa ennen kuin kierrettä muodostuu.

Aiemmat kokemukset Ankkuri-toiminnasta ovat poliisipäällikkö Tapio Huttusen mukaan olleet hyviä. Loimaan ja Auranmaan Ankkuri-toiminnan sosiaalityöntekijänä aloittava Anu Kankare vahvistaa Huttusen näkemyksen. Kankare on toiminut ankkurityöntekijänä Forssassa. Hänen mukaansa monesti yksikin tapaaminen riittää rikollisen toiminnan pysäyttämiseen.

Kankareen työparina Ankkuri-tiimissä toimiva konstaapeli Pekka Mäkelä pitää ennaltaehkäisevää työtä ja poliisin näkyvyyttä tärkeänä. Hänellä on monen vuoden kokemus nuorten kanssa työskentelemisestä.

–Moni myöhemmin aikuisena tavattu kiittelee, että hänen toimintaansa on nuorena puututtu, Mäkelä kertoo.

Lue lisää 08.09.2017 lehdestä