Ghost in the shell etenee sekavasti

0

Elokuva: Ghost in the shell
Lajityyppi: draama, toiminta, jännitys, sci-fi
Ohjaaja: Rupert Sanders
Pääosissa: Scarlett Johansson, Takeshi Kitano, Juliette Binoche, Michael Pitt, Pilou Asbæk
Ensi-ilta: 31.3.2017
Kesto: 1h 47 min
Ikäraja: 12
Huom: Rupert Sandersin ohjaama elokuva perustuu Masamune Shirow’n luomaan ja Kodansha Comicsin julkaisemaan mangasarjakuvaan.

Hanka Robotics toteuttaa salaista projektia rakentaakseen mekaanisia kehoja eli ”kuoria” ja asentavat niihin tekoälyn sijasta ihmisaivot. Heidän koekappaleekseen päätyy nuori nainen nimeltä Mira Killian (Scarlett Johansson), joka haavoittui pahasti kyberterroristien hyökkäyksessä. Hänen kehonsa tuhoutui, mutta aivot voitiin pelastaa.

Vaarallisimpien rikollisten pysäyttämiseen erikoistunut Osasto 9 kohtaa vihollisen, jonka ainoa tavoite on keinoälyrobotteja valmistavan Hanka Roboticsin kyberteknologisten saavutusten tuhoaminen. Vihollisten eliminointia johtaa Killian.

Elokuva oli ehkä omaan makuuni hieman sekava. Juoneen ei päässyt aluksi kunnolla kiinni ja elokuvan tahti oli todella vaihteleva. Hetkittäin saattoi olla paljon vauhtia ja toimintaa, mutta toisaalta oli pitkiä matalaliitoisia hetkiä, kun ei tapahtunut oikein mitään. Toteutus oli kyllä hyvä, mutta parantamisen varaa jäi. Loppua kohti elokuva kuitenkin parani ja juonesta pääsi jyvälle. (E.P.)
* * *

 

Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.